BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Volvo καινοτομεί στους νέους Stage V κινητήρες της για αγροτικά μηχανήματα

Έχοντας ως όραμα πετρελαιοκινητήρες των οποίων το φίλτρο DPF δεν θα χρειάζεται ενεργή αναγέννηση και η συντήρηση θα είναι πιο προσιτή από ποτέ, η Volvo παρουσιάζει τους νέους Stage V κινητήρες της που θα «φορεθούν» μεταξύ άλλων σε γεωργικά μηχανήματα.

1860x1050-news-volvo-penta-returns-as-official-engine-supplier-to-volvo-ocean-race

Βασίλης Σοφός

42
0

Η νομοθεσία εκπομπών ρύπων Stage V απαιτεί οι κινητήρες άνω των 560 kW για εκτός δρόμου οχήματα να διαθέτουν φίλτρο σωματιδίων ντίζελ (DPF) που συλλαμβάνει και αποθηκεύει την αιθάλη. Η αιθάλη πρέπει να καεί για την αναγέννηση του DPF και αυτό γίνεται συνήθως όταν το μηχάνημα βρίσκεται σε ακινησία, κάτι που είναι γνωστό ως ενεργή αναγέννηση.

Ωστόσο, η Volvo Penta με το όραμα «Regeneration Zero» ελαχιστοποιεί την ανάγκη για ενεργή αναγέννηση όσο το δυνατόν περισσότερο, μειώνοντας το χρόνο διακοπής λειτουργίας και διατηρώντας τα μηχανήματα των πελατών λειτουργικά και κερδοφόρα.

Μέσω ενός βελτιστοποιημένου συστήματος μετεπεξεργασίας καυσαερίων και ενός έξυπνου συστήματος κινητήρων και που λειτουργούν απρόσκοπτα, η Volvo Penta αυξάνει τον χρόνο λειτουργίας της παθητικής αναγέννησης. Έτσι, η αιθάλη που συσσωρεύεται στο DPF καίγεται κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας της μηχανής, χωρίς την ανάγκη για συχνή ενεργή αναγέννηση.

Βελτιωμένη απόδοση καυσίμου

«Η σειρά κινητήρων πετρελαίου Volvo Penta Stage V προσφέρει μείωση έως και 5% στην κατανάλωση καυσίμου, σε σύγκριση με τους κινητήρες Stage IV, συμβάλλοντας σε ένα εξαιρετικά ελκυστικό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας», τονίζει η Volvo. Η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου σημαίνει επίσης ότι στην ατμόσφαιρα απελευθερώνονται λιγότερες εκπομπές CO2 βοηθώντας στη μείωση των ρυπογόνων στοιχείων που εκλύονται στο περιβάλλον και συμβάλλοντας στην βιωσιμότητα.


Υπάρχουν πέντε βασικοί κινητήρες στη σειρά Stage V: D5, D8, D11, D13 και D16 με ισχύ από 105-585 kW (143-796 ίπποι). 

Σημαντικό χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι Volvo Penta έχει σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο τους νέους της κινητήρες έτσι ώστε εκείνοι να φιλοξενούνται απευθείας στα νέα μηχανήματα, χωρίς την ανάγκη τροποποιήσεων.

Η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων Volvo Penta είναι ειδικά σχεδιασμένοι για εφαρμογές σε διαφορετικούς κλάδους για μηχανήματα δασοκομίας, γεωργίας, εξόρυξης, διαχείρισης υλικών και του κατασκευαστικού κλάδου. Υπάρχουν πέντε βασικοί κινητήρες στη σειρά Stage V: - D5, D8, D11, D13 και D16 - προσφέροντας ισχύ από 105-585 kW (143-796 ίπποι). Η κατασκευάστρια λέει μάλιστα πως όταν οι κινητήρες συνδυάζονται με πολλά άλλα ταιριαστά μηχανικά μέρη, η αρχιτεκτονική τους κινητήρα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός ευρέος φάσματος εφαρμογών.

Όσο για τη συντήρηση, τα νέα μοτέρ Volvo Penta έχουν βελτιωθεί με τα διαστήματα σέρβις να είναι ακόμη πιο μεγάλα. Ένα παράδειγμα αφορά την αλλαγή λαδιών, η οποία γίνεται μετά από 1000 ώρες και όχι μετά από 500.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία