Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Όλα τα δεδομένα του στόλου στην πλατφόρμα της συγκεντρώνει η John Deere

Τα δεδομένα του πεδίου κατά την εργασία μπορούν πλέον να μεταφερθούν από οθόνες μηχανημάτων άλλων κατασκευαστών στο John Deere Operations Center, ένα πολύ καλό νέο για εταιρείες που εργάζονται με μικτούς στόλους μηχανημάτων.

myjohndeere-r4e005016-large__1_

Βασίλης Σοφός

172
0

Η John Deere επιτρέπει τώρα στους αγρότες και τους εργολάβους να εισάγουν διάφορες μορφές δεδομένων στο John Deere Operations Center, δίνοντας σίγουρα μια παραπάνω ευκολία σε εκείνουν που διαθέτουν στον στόλο τους μηχανήματα διαφόρων κατασκευαστών.

Σύμφωνα με την John Deere, υπάρχουν διάφοροι τρόποι μεταφοράς δεδομένων από το μηχάνημα στο John Deere Operations Center:

- Μηχανήματα John Deere που κάνουν χρήση του συστήματος τηλεμετρίας JDLink Connect ™ για τη μετάδοση των δεδομένων απευθείας και ασύρματα στο Operations Center χωρίς επιπλέον κόστος. Ανάλογα με την εφαρμογή, τα δεδομένα μπορούν να προβληθούν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να μετρηθεί η πρόοδος της εργασίας. Εναλλακτικά, η μεταφορά μπορεί ε να πραγματοποιηθεί με τον κλασικό τρόπο χρησιμοποιώντας ένα USB stick.

- Μηχανήματα με οθόνες που αξιοποιούν δεδομένα σε μορφή ISOXML μπορούν πλέον να εισάγουν τα δεδομένα αυτά στο Operations Center. Τα δεδομένα μεταφέρονται χρησιμοποιώντας ένα USB stick. Αυτό ισχύει επίσης για ιστορικά δεδομένα μηχανήματος, υπό την προϋπόθεση ότι εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα, π.χ. αποθηκευμένα στον υπολογιστή.

- Από μηχανήματα με οθόνες που λειτουργούν με εγγαρφή δεδομένων σε αποκλειστική μορφή, τα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν στο Operations Center μέσω USB stick. Εναλλακτικά, η μετάδοση πραγματοποιείται ασύρματα από την οθόνη -στην οποία είναι συνδεδεμένο ένα ειδικό USB stick- στο smartphone. Από εκεί, τα δεδομένα αποστέλλονται απευθείας στο Operations Center μέσω της εφαρμογής MyTransfer.

- Δυνατή είναι όμως και μια απλή μη αυτόματη τεκμηρίωση της επιτόπιας εργασίας, εάν π.χ. τα μηχανήματα δεν έχουν οθόνη που μπορεί να τεκμηριώσει ή η τεκμηρίωση στο μηχάνημα δεν έγινε. Σε αυτήν την περίπτωση, η ολοκληρωμένη εργασία μπορεί να καταγραφεί γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού στην εφαρμογή MyOperations του smartphone.

Η μη αυτόματη τεκμηρίωση μέσω εφαρμογής είναι προς το παρόν δυνατή για καλλιέργεια, σπορά και συντήρηση του εδάφους. Τα δεδομένα της συγκομιδής μπορούν επίσης να καταγραφούν κατά τη διάρκεια του έτους. Εκτός από τα δεδομένα τεκμηρίωσης όλης της σεζόν από τα μηχανήματα, ο χρήστης του Operations Center λαμβάνει ένα ολοκληρωμένο «ψηφιακό βιβλίο πεδίου», με την κατασκευάστρια να λέι ότι μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό με ασφάλεια ανά πάσα στιγμή και από οποιαδήποτε τοποθεσία μέσω προγράμματος περιήγησης στον υπολογιστή ή το smartphone.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία