
Η κατασκευάστρια Belarus κατασκευάζει για χρόνια ερπυστριοφόρα συστήματα, τα οποία όμως βασίζονται σε χαλύβδινη κατασκευή, κάτι διαφορετικό δηλαδή από αυτά που συναντάμε σε προηγμένα τρακτέρ. Για πρώτη φορά λοιπόν, η Belarus φέρνει το νέο ερπυστριοφόρο σύστημα που αποτελείται από ελαστικές ερπύστριες μπροστά και πίσω.
Οι λίγες πληροφοφίες που έρχονται από την Belarus αναφέρουν πως το ερπυστριοφόρο σύστημα προέρχεται από την εταιρεία Poluzzi και βασίζεται σε μπροστινές ερπύστριες με πλάτος ζωνών 760 χιλιοστών και 900 χιλιοστών πίσω.
Η περιοχή επαφής κάτω από τον μπροστινό άξονα είναι 2,17m² και 3,42m² στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πιέσεις που ασκούνται στο έδαφος είναι πέντε φορές χαμηλότερες από ένα τροχοφόρο τρακτέρ. Στα κύρια πλεονεκτήματα του συστήματος αυτού περιλαμβάνεται επίσης η ευελιξία στην εποχή που το τρακτέρ μπορεί να πατήσει το έδαφος (νωρίς την άνοιξη μέχρι αργότερα το φθινόπωρο), η μειωμένη συμπύκνωση και η εξοικονόμηση καυσίμων σε ποσοστό 15%.
Το τρακτέρ που θα «φορέσει» αυτό το ερπυστριοφόρο σύστημα έχει κινητήρα Stage IIIa Cat C9 απόδοσης 364 ίππων με την μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 40 χλμ./ώρα ως τροχοφόρο όχημα και τα 25 χλμ./ώρα ως ερπυστριοφόρο.
Ωστόσο, για να δούμε αυτό το τρακτέρ στην ευρωπαϊκή λίστα πρέπει να εγκατασταθεί ένα μοτέρ Stage V, στο 3525, στο μέλλον. Εφόσον εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο τότε το τρακτέρ πιθανότητα να το δούμε στην Ευρώπη, ακόμη και ως ερπυστριοφόρο.
Η MTW έχει αναπτύξει δύο άλλα πρωτότυπα τρακτέρ με ερπύστριες από καουτσούκ. Το πρώτο είναι μια έκδοση με 212 ίππους (Belarus 2022.3) δανειζόμενη το ερπυστριοφόρο σύστημα της Poluzzi (πλάτος 610 χιλιοστά μπροστά και 762 χιλιοστά πίσω). Το δεύτερο είναι ένα μοντέλο 3525 με ερπύστριες μόνο πίσω, με την εταιρεία να συνεχίζει να ετοιμάζει τις δύο αυτές εκδόσεις για εμπορικό λανσάρισμα.