Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα πρώτα ρομπότ για την θεραπεία από μύκητες μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας

Η Saga είναι η εταιρεία που θα λανσάρει τα πρώτα αρθρωτά και αυτόνομα ρομπότ, βασισμένα στην πλατφόρμα Thorvald, για τη θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία των μυκήτων που καταστρέφουν καλλιέργειες τα τελευταία χρόνια.

The-Thorvald-robot-by-Saga-Robotics-4-1024x738

Βασίλης Σοφός

748
0

Την ισχυρή στήριξη της νορβηγικής εταιρείας Saga Robotics για την εμπορική κυκλοφορία των πρώτων της ρομπότ ανακοίνωσε η Cibus Enterprise Fund, η οποία αποκτά το 11,7% της εταιρείας και συνεχίζει τη συνεργασία για την περαιτέρω εξέλιξη των συστημάτων της Saga. Η Saga είναι η πρώτη εταιρεία που θα κάνει ευρέως λειτουργική τη θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία, ενός μύκητα που έχει καταστρέψει εμπορικές καλλιέργειες τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώντας ένα πλήρως αυτοματοποιημένο, αρθρωτό και αυτόνομο ρομπότ, την πλατφόρμα Thorvald.

Η αρχική εφαρμογή της πλατφόρμας θα επικεντρωθεί στις φράουλες, όπου η ζημιά από τη μούχλα συνήθως κοστίζει 2-5% της απόδοσης ετησίως, αν και τα μεγάλα κρούσματα μπορεί να είναι καταστροφικά για έναν αγρό (20% +) και θα επεκταθεί σε άλλες καλλιέργειες υψηλής αξίας, συμπεριλαμβανομένου του σταφυλιού, των αγγουριών και των ντοματών.Η ρομποτική πλατφόρμα μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για την άντληση δεδομένωντου πεδίου, την συμβολή της στην εφοδιαστική αλυσίδα και τον ψεκασμό ακριβείας. Ωστόσο, η Saga έχει ανέπτυξει και τη δική της μηχανή συγκομιδής φράουλας που αναμένεται να διατεθεί στο εμπόριο το 2022.

Αξίζει να αναφέτουμε ότι η Saga πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας Thorvald, η οποία μειώνει τους κινδύνους εργασίας, προσφέρει βελτιωμένη απόδοση και σημαντικά οφέλη για τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ρομποτική πλατφόρμα είναι πέντε έως δέκα φορές ελαφρύτερη από κάθε παραδοσιακό τρακτέρ, μειώνοντας τη συμπίεση του εδάφους, κάτι που συμβάλλει φυσικά στην βελτίωση της απόδοσης των καλλιεργειών και μειώνει την ποσότητα λιπασμάτων και νερού που απαιτείται. Τα ρομπότ Thorvald είναι αυτόνομα και δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα ή άλλους ρύπους κατά τη διάρκεια των εργασιών.Η Saga Robotics λέει ότι οι τεχνολογίες γεωργίας ακριβείας που χρησιμοποιείται από την πλατφόρμα Thorvald μπορεί να μειώσει το κόστος που σχετίζεται με τη χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, να βελτιώσει τις αποδόσεις και να παρέχει δεδομένα για την περαιτέρω βελτιστοποίηση των γεωργικών εργασιών. Μειώνει επίσης τις απώλειες ώριμων φρούτων λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Σχολιάζοντας, ο Alastair Cooper, Επικεφαλής Επενδυτικών Επιχειρήσεων της ADM Capital Europe, δήλωσε: «Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιταχύνει την ανάγκη προώθησης της χρήσης της ρομποτικής στη γεωργία, καθώς η τεχνολογία θα διαδραματίζει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στη μείωση του κινδύνου εργασίας στη διαδικασία συγκομιδής. Η Cibus Enterprise Fund είναι ενθουσιασμένΗ που προσθέτει τη Saga Robotics στο αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο βιώσιμων γεωργικών προϊόντων της».«Τα ρομπότ της Saga βελτιώνουν τη βιωσιμότητα στη γεωργία μειώνοντας τη συμπίεση του εδάφους, τις εκπομπές CO2 και τις απώλειες παραγωγής λόγω της μούχλας. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες γεωργίας ακριβείας, η Saga μειώνει τη χρήση φυτοφαρμάκων και μυκητοκτόνων και αυξάνει τις αποδόσεις των φυτών», σχολίασε ο Alastair Cooper.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία