BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρεμιέρα για τη νέα γενιά των χορτοδετικών BiG Pack της Krone

Η Krone λανσάρει τη νέα γενιά των μεγάλων χορτοδετικών ορθογώνιου δεματιού, με τα μοντέλα BiG Pack 1270 και 1290 να περιγράφονται από την ίδια ως «καινοτόμα προϊόντα απαράμιλλης ποιότητας δεσίματος και με μεγάλη διάρκεια ζώης».

BigPack-1290-HDP-XC-Hero

Βασίλης Σοφός

28
0

Με στόχο την μείωση στο μέγιστο του κόστους ιδιοκτησίας και την αύξηση της άνεσης κατά την εργασία, η Krone εφοδιάζει τις νέας γενιάς μεγάλες χορτοδετικές BiG Pack υψηλής ισχύος με τα πιο προηγμένα συστήματα που διαθέτει στη φαρέτρα της.

Η κατασκευάστρια βελτίωσε πολλά από τα μηχανικά μέρη που είναι επιρρεπή στη φθορά και υπόσχεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για το μηχάνημα. Εκτός από τη νέα, μοντέρνα σχεδίαση που φέρουν τα νέα BiG Pack 1270 και 1290, διαθέτουν και ένα νέο κανάλι πρέσας, ακόμα πιο ανθεκτικό σύστημα μεταφοράς VFS και διάφορα χαρακτηριστικά άνεσης που αποσκοπούν στο να κάνουν την εργασία πολύ πιο εύκολη, όπως το σύστημα καθαρισμού που η Krone ονομάζει «PowerClean».



Το βελτιωμένο κανάλι πρέσας στις νέες χορτοδετικές έχει επεκταθεί και, σύμφωνα με την εταιρεία, σε ποσοστό αυτή η επέκταση αγγίζει το 20% (3,60 μέτρα). Το άνω πτερύγιο πρέσας είναι τοποθετημένη σε όλο το πλάτος του μηχανήματος και έτσι προσαρμόζεται ακριβώς στη σχεδίαση του BiG Pack 1290 HDP HighSpeed. Η Krone λέει ότι χάρη στο μεγαλύτερο κανάλι πρέσας και το ευρύτερο πτερύγιο το σχήμα του δεματιού είναι ακόμη πιο καλό, το ίδιο και το βάρος.

Σύστημα μεταβλητής πλήρωσης «VFS»

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, η μονάδα διαχείρισης των δεματιών VFS έχει βελτιωθεί το ίδιο σημαντικά, όσον αφορά στην ικανότητα φόρτωσης και την απόδοση, με τις ασκούμενες δυνάμεις στα χειριστήρια να είναι δραστικά μειωμένες. Αυτό, φυσικά, οδηγεί στην επέκταση της διάρκειας ζωής των μηχανημάτων.

Επιπλέον είναι δυνατή και η ρύθμιση του συσκευαστή απευθείας μέσα από το τερματικό, με το τελευταίο να συμβάλλει στο καλύτερο αποτέλεσμα κατά την διαμόρφωση του δεματιού. Κάτι ακόμη που η ίδια η Krone τονίζει είναι το σύστημα ροπής που διαθέτει το μηχάνημα στη μεράδοση και επιτρέπει ακόμη και στον αρχάριο χειριστή να κάμνει ασφαλή και αποδοτική χρήση των νέων BiG Pack.

Πώς λειτουργεί το VFS;

Ο βραχίονας παρακολουθείται τώρα από έναν αισθητήρα γωνίας περιστροφής. Εάν δεν έχει συλλεχθεί αρκετό υλικό για μια πλήρη, νέα τροφοδοσίας, ενεργοποιείται μια διαδρομή συλλογής μέσω του ηλεκτρικά ελεγχόμενου φρένου. Μόνο όταν ο προθάλαμος γεμίσει επαρκώς ο τροχός έκκεντρου περιστρέφεται και η τροφοδοσία μεταφέρει το υλικό στο κανάλι της πρέσας. Η προ-συμπίεση και έτσι το πάχος του στρώματος ή ο αριθμός των στρωμάτων στο δεμάτι μπορεί να ρυθμιστεί σε πέντε στάδια από την καμπίνα μέσω ηλεκτρικής απελευθέρωσης. Ο οδηγός μπορεί να δει άμεσα πόσο μακριά ο προθάλαμος γεμίζει με κάθε περιστροφή, με τη ροπή απελευθέρωσης να μπορεί να ρυθμιστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις.



Η ράβδος ζεύξης στις νέες BiG Pack διαθέτει νέο σχεδιασμό, με ένα ενισχυμένο ενδιάμεσο μπλοκ με μεγαλύτεο εύρος ρύθμισης που βοηθά στην βελτιστοποίηση της πορείας αλλά και της διάρκειας ζωής του αρθρωτού άξονα.

Αναβαθμισμένος είναι και ο αποθηκευτικός χώρος του εύκαμπτου σωλήνα, ο οποίος έχει τη δυνατότητα προσαρμογής της ρύθμισης ύψους στη ρυμούλκηση, γρήγορα και εύκολα. Αυτή η αλλαγή επέτρεψε ταυτόχρονα στην Krone να κάνει πιο λεπτή τη σχεδίαση της ράβδου για ακόμη καλύτερη ευελιξία. Οι επιλογές ελαστικών που δίνει η Krone για τις BiG Pack φτάνουν σε διαστάσεις μέχει 620/50 R 22,5 ενώ μια διάταξη αξόνων για ελαστικά 26,5 ιντσών θα είναι προαιρετικά διαθέσιμη στο μέλλον.

Νέο πικ απ

Για την παραλαβή του υλικού, η Krone βασίζεται σε ενισχυμένους τροχούς jockey και ένα ενισχυμένο ρουλεμάν που λιπαίνεται συνδεόμενο με το κεντρικό σύστημα λίπανσης. Η ανάρτηση της μηχανής συμπίεσης κυλίνδρου είναι συνεχώς ρυθμίζόμενη, διαδικασία που γίνεται γρήγορα από την αριστερή πλευρά του μηχανήματος. Το πικ απ, το οποίο είναι ανοιχτό προς τα πίσω, είναι επίσης καινούργιο, με την Krone να λέει ότι τα υπολείμματα μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν. Προαιρετικά, η εταιρεία προσφέρει και υδραυλική μονάδα πικ απ για το BiG Pack.

Αναδίπλωση πάνελ με δύο τρόπους

Εξίσου νέα είναι η υδραυλική αναδίπλωση των πλευρικών πλαισίων, η οποία επιτρέπει δύο διαφορετικές πτυχώσεις. Ο χειριστρής του τρακτέρ ελέγχει τα πλαϊνά καλύμματα απευθείας από την καμπίνα μέσω του τερματικού ή απευθείας από το πληκτρολόγιο του μηχανήματος και μπορεί να χαμηλώσει τα κουτιά σπάγγου ή να τα περιστρέψει. Αυτός ο τρόπος, λέει η Krone, προσφέρει παράλληλα καλύτερη πρόσβαση για συντήρηση ή επισκευή.



Πρακτικός σχεδιασμός

Όπως λέει η Krone, το σύστημα δεσίματος με σπάγγο είναι πλέον ενσωματωμένο απευθείας στα πλαϊνά πάνελ, πράγμα που σημαίνει ότι η προστασία από τη μόλυνση έρχεται πολύ πιο εύκολα. Το νέας σχεδίασης κουτί σπάγγου προσφέρει καλή ορατότητα στην τροφοδοσία του σπάγγου, και προσφέρει χώρο για 30 ρολά βάρους μεταξύ 10 και 15 κιλών, ενώ προαιρετικά το BiG Pack μπορεί να εξοπλιστεί με δύο επιπλέον κουτιά σπάγγου. Συνολικά, υπάρχει χώρος αποθήκευσης για 42 ρολά με συνολικό βάρος έως 630 κιλά.

Μονάδα κοπής VariCut

Από τώρα και στο εξής, όλα τα μηχανήματα BiG Pack θα είναι εξοπλισμένα με τη μπάρα κοπής VariCut (VC). Το σύστημα VariCut διατίθεται είτε με 51 μαχαίρια είτε με κασέτα που φιλοξενεί 26 μαχαίρια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία