BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Θέση στην ευρωπαϊκή αγορά για τα νέα Case Quadtrac και Steiger AFS Connect

Η Case εξοπλίζει με μια σειρά από σύγχρονα συστήματα τηλεματικής τα νέα τρακτέρ Quadtrac (ερπυστριοφόρο) και Steiger (ελαστικοφόρο) AFS Connect, τα εφοδιάζει με νέα καμπίνα και τα εισάγει προσαρμοσμένα στην ευρωπαϊκή αγορά ως τα νέα υψηλής ισχύος τρακτέρ της γκάμας για το 2021.

quadtrac_afs_connect_568397_d62___2_

Βασίλης Σοφός

40
0

Πλήρως εξοπλισμένα και με εξατομικευμένα χαρακτηριστικά αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά λανσάρει η Case IH τα νέα ισχυρά ερπυστριοφόρα και ελαστικοφόρα τρακτέρ Quadtrac και Steiger AFS Connect.

Βασικά χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι η τεχνολογία εύκολης καταγραφής και μεταφοράς δεδομένων από το πεδίο στο τρακτέρ και ύστερα στο γραφείο ενώ παράλληλα το νέο περιβάλλον στην καμπίνα υιοθετεί στοιχεία των προηγμένων Magnum AFS Connect που κυκλοφόρησαν το 2019. Αναλυτικότερα, τα ερπυσυριοφόρα μοντέλα Quadtrac AFS Connectθα έρθουν διαθέσιμα σε 8 εκδόσεις με απόδοση από 525 έως και 692 ίππους ενώ τα ελαστικοφόρα Steiger AFS Connect σε 6 εκδόσεις από 469 έως και 558 ίππους.



Αμφότερα θα εφοδιάζονται με το ολοκληρωμένο πακέτο AFS που περιλαμβάνει: Σύστημα τηλεματικής AFS, το τερματικό AFS Pro 1200, το λειτουργικό σύστημα AFS Vision Pro και τον δέκτη AFS Vector Pro. Επιπλέον, εναρμονισμένα με τα νέα μοντέλα της Case, και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν το νέο υποβραχιόνιο MultiController στη καμπίνα, με την τελευταία να φέρει νέα φινιρίσματα και υλικά, βελτιωμένο σύστημα θέρμανσης και air condition και πλήθος βοηθημάτων.

Απόλυτη συνδεσιμότητα

Κατά την ανάπτυξη της τεχνολογίας AFS Connect που είναι ενσωματωμένη στα νέα τρακτέρ, οι μηχανικοί της Case IH επικεντρώθηκαν στο να κάνουν όσο πιο απλή τη λήψη και τη μεταφορά δεδομένων χωρίς προβλήματα, ώστε να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία αυτή μπορεί πραγματικά να συμβάλει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας.

Το AFS Connect επιτρέπει λοιπόν την αμφίδρομη μεταφορά δεδομένων μεταξύ του μηχανήματος και του υπολογιστή του αγροκτήματος για να δώσει την ευκαιρία στους αγρότες να διαχειρίζονται με ακρίβεια το πεδίο, το στόλο τους και τα δεδομένα από το γραφείο ή την κινητή τους συσκευή. Το πακετο AFS, όπως αναφέρθηκε, αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία.



Αρχικά, η οθόνη AFS Pro 1200 αποτελεί το τερματικό ελέγχου 12 ιντσών που παρέχει ολοκληρωμένα δεδομένα λειτουργίας και ενσωματώνει την απομακρυσμένη προβολή για να επιτρέπει στους αγρότες και, όπου οι ιδιοκτήτες το επιτρέπουν, στους αντιπροσώπους να βλέπουν την οθόνη από απόσταση, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατοτητα εύκολης σύνδεσης μέσω Bluetooth χρήση κινητής συσκευής, διαθέτει τέσσερις εξωτερικές τροφοδοσίες κάμερας και υψηλή ορατότητα, μέρα-νύχτα.

Επίπλέον, το λειτουργικό σύστημα AFS Vision Pro χρησιμοποιεί μια αρχιτεκτονική λειτουργίας τηλεφώνου ή ταμπλέτας για ευκολία στη χρήση και μπορεί να ελεγχθεί είτε μέσω της οθόνης αφής είτε μέσω περιστροφικού επιλογέα ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Το πακέτο AFS ολοκληρώνει ο δέκτης AFS Vector Pro που βελτιστοποιεί τις επιλογές διόρθωσης καθοδήγησης, με ακρίβεια RTK και AFS RTK +.

Η κατάλληλη καμπίνα

Η άνεση αυξάνει την παραγωγικότητα και αυτό είναι πολύ λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι με ένα τέτοιο τρακτέρ οι ώρες εργασίες είναι πολλές.

Η Case αναβαθμίζει την καμπίνα στα δύο μεγάλα τρακτέρ της, βελτιώνοντας όμως παράλληλα και την συνολική ποιότητα κατασκευής, όπως τονίζει η ίδια. Έτσι, οι νέες καμπίνες στα Steiger και Quadtrac διαθέτουν νέα υλικά και φινιρίσματα, βελτιωμένο χειριστήριο με 4 κουμπιά ελέγχου και το ολοκαίνουργιο υποβραχιόνιο πολλαπλών λειτουργιών με τα 8 κουμπιά ελέγχου.

Όπως αναφέραμε, η καμπίνα διαθέτει νέο σύστημα θέρμανσης, air condition και εξαερισμού. Το προηγμένο σύστημα διεύθυνσης με ρυθμιζόμενες αναλογίες διεύθυνσης για γρηγορότερες στροφές στο πεδίο είναι κάτι εξίσου σημαντικό που τοποθετεί η Case στα νέα μοντέλα για μεγαλύτερη ευελιξία στην οδήγηση ενώ το πακέτο φωτισμού 360 μοιρών, προγραμματιζόμενο για τις προτιμήσεις του χειριστή, προσθέτει πόντους στην άνεση αλλά και την ασφάλεια.

Απομακρυσμένη υποστήριξη

Η διαδικτυακή πύλη Case IH AFS Connect παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης των τρακτέρ, προσφέροντας στον ιδιοκτήτη ή τον διαχειριστή της εκμετάλλευσης περιθώρια βελτίωσης του πεδίου και καλύτερης οργάνωσης του στόλου και των δεδομένων από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή στο γραφείο ή μέσω οποιασδήποτε τοποθεσίας κατά τη χρήση μιας κινητής συσκευής.

Σύμφωνα με την Case, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με ασφάλεια στο AFS Connect για να δουν τις τρέχουσες λειτουργίες του πεδίου, πληροφορίες του στόλου, αγρονομικά δεδομένα και άλλα, σαν να ήταν μέσα στην καμπίνα.Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές μπορούν επίσης να επιλέξουν να μοιραστούν επιλεγμένα αγρονομικά δεδομένα σε επίπεδο πεδίου με τρίτους, όπως για παράδειγμα οι γεωπόνοι.

Δύο επιλογές κιβωτίων

Για τα συγκεκριμένα μοντέλα, η Case δίνει στον υποψήφιο αγοραστή τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ του κιβωτίου powershift ή του συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT). Από τη μία πλευρά, το ενεργειακά αποδοτικό κιβώτιο PowerDrive Powerhift είναι ικανό να επιταχύνει έως και 20% με κάθε αλλαγή ταχυτήτων, παρέχοντας βελτιωμένη άνεση στον χειριστή, ιδιαίτερα στο δρόμο ή όταν εκείνος κινείται μεταξύ των πεδίων.



Από την άλλη πλευρά, το CVXDrive που διατίθεται για τα μοντέλα Steiger 420/470/500 και Quadtrac 470/500/540 φέρνει μαζί του ορισμένα πλεονεκτήματα, όπως είναι η ευκολία στη χρήση - ειδικά για άπειρους χειριστές, η ταχύτερη επιτάχυνση στην ταχύτητα του πεδίου ή του δρόμου, η μειωμένη κόπωση του χειριστή και η πλήρης διαθεσιμότητα ισχύος σε χαμηλές ταχύτητες για ειδικές εφαρμογές και παρελκόμενα. Επιπλέον η υδραυλική ροή είναι πλήρως διαθέσιμη σε χαμηλές ταχύτητες, για εφαρμογές όπως σπορά και φύτευση, με τα οφέλη να είναι η καλή οικονομία καυσίμου και η αυξημένη παραγωγικότητα.

Μεγαλύτερη αυτονομία από το ρεζερβουάρ

Όπως επισημαίνει η κατασκετάστρια, τα τρακτέρ Quadtrac 470/500/540 και Steiger 500 AFS Connect είναι τώρα διαθέσιμα και με μεγαλύτερες χωρητικότητα στο ρεζερβουάρ καυσίμου για κάλυψη περισσότερης περιοχής μεταξύ των στάσεων ανεφοδιασμού. Οι νέες προαιρετικές δεξαμενές αυξάνουν την ικανότητα κατά 44% από 1.230 στ 1.779 λίτρα.

Τέλος, να πούμε ότι οι μηχανικοί της Case IH έχουν μειώσει τα κόστη συντήρησης, με τον ίδιο τρόπο που το πετυχαίνουν και με τα άλλα νέα μοντέλα Stage V, τα οποία δε διαθέτουν φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου DPF. Το διάστημα αλλαγής λαδιού είναι 600 ώρες ενώ για μικρές επεμβάσεις ή επισκευές, οι μηχανικοί έκαναν την πρόσβαση στο τρακτέρ εύκολη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία