BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η John Deere ανανεώνει τα χορτοκοπτικά MoCo, στην κορυφή το πεντάμετρο C500

Η John Deere προσθέτει στη λίστα της για το 2021 το 5 μέτρων χορτοκοπτικό-χορτοξηραντικό μηχάνημα C500 MoCo ενώ παράλληλα ανανεώνει και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Zero.

Screenshot_2020-09-16_at_11_28_03

Βασίλης Σοφός

73
0

Η John Deere αναβαθμίζει τη σειρα Zero των χορτοκοπτικών της αλλά προσθέτει στην γκάμα της το πεντάμετρο χορτοκοπτικό-χορτοξηραντικό μηχάνημα C500 MoCo, το οποίο μάλιστα παρέχεται και με πενταετή εγγύηση στην μπάρα κοπής του.

Επιπλέον, η εταιρεία ανασχεδιάζει το μοντέλο C400 των 4 μέτρων, το οποίο στέκεται ανάμεσα στα συνολικά 8 νέα μοντέλα της σειράς, με πλάτος κοπής από 2,5 έως και 5 μέτρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία από το νέο έτος, αντικαθιστώντας τα μοντέλα 600, 800 και 900. Τα διαθέσιμα μοντέλα είναι τα πλαϊνής τοποθέτησης S250, S300 και S350 και τα C300, C350, C400, C450 και C500 MoCo με τον κεντρικό άξονα.



Το νέο σύστημα ονομασίας και αρίθμησης βοηθά τους πελάτες να κάνουν διάκριση μεταξύ των μηχανημάτων κεντρικού άξονα και της πλαϊνής έλξης, του πλάτους κοπής και και της σειράς. Για παράδειγμα, στο C500, το «C» υποδεικνύεται ως MoCo κεντρικού άξονα και το «S», όπως στο S300, δείχνει ότι είναι ένα MoCo πλευρικής έλξης. Τα επόμενα δύο ψηφία «50» αντιπροσωπεύουν κατά προσέγγιση το πλάτος κοπής σε μέτρα (5 μέτρα για το C500 ή 3 μέτρα για το S300) και το τελευταίο ψηφίο «0» προσδιορίζει τη σειρά MoCo.



Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, αξίζει να αναφερθεί το πλάτος κοπής 5 μέτρων, που στο C500 είναι 10% μεγαλύτερο από το προηγούμενο μοντέλο, το 956. Το μεγαλύτερο πλάτος κοπής επιτρέπει στο C500 να συλλέγει περισσότερα στρέμματα ανά ώρα. Η εταιρεία λέει πως για να μετακινηθεί το υλικό από τη ράβδο κοπής στα ρολά της χορτοξηραντικής αποτελεσματικότερα, το C500 χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική «cross-auger» που χρησιμοποιείται στις πλατφόρμες συλλογής χόρτου John Deere 500R. Αυτό το σύστημα προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα κοπής και μειωμένη περιεκτικότητα σε τέφρα, ενώ παράλληλα προάγει τη γρήγορη ξήρανση μέσω του βελτιωμένου σχηματισμού του αναμοχλευτήρα των θημωνιών.

Το C400 των 4 μέτρων

Το ολοκαίνουργιο C400 είναι ελαφρύτερο, προσφέρει καλύτερη κατανομή βάρους και διαθέτει μεγαλύτερους κυλίνδρους ξήρανσης από τον προκάτοχό του, το 946. Σύμφωνα με την John Deere, το μικρότερο βάρος το καθιστά συμβατό με ένα ευρύ φάσμα τρακτέρ και οι μεγαλύτεροι κύλινδροι ξήρανσης αντίστοιχα επιτρέπουν καλύτερη προετοιμασία των καλλιεργειών και σχηματισμό θημωνιών που προωθούν τη γρήγορη ξήρανση.

Το C400 διαθέτει επίσης μια νέα μετάδοση κίνησης που τώρα είναι πάνω από την κύρια ακτίνα του πτερυγίου που βελτιώνει την πρόσβαση για ευκολότερη συντήρηση. Για να απλοποιήσει περαιτέρω τη συντήρηση, η Deere προσφέρει το νέο σύστημα Quick Change Knife για όλα τα μοντέλα 2021 της σειράς MoCos ενώ παράλληλα κάνει διαθέσιμο ένα κιτ αναβάθμισης που επιτρέπει στα παλαιότερα μοντέλα 600, 800 και 900 να δεχτούν το σύστημα Quick Change Knife.

«Το σύστημα Quick Change Knife μειώνει το χρόνο λειτουργίας των Zero Series MoCos μειώνοντας αντίστοιχα και το χρόνο που απαιτείται για την αντικατάσταση φθαρμένων ή κατεστραμμένων μαχαιριών πάνω από 50% σε σύγκριση με ένα μαχαίρι με συμβατικά μπουλόνια», δήλωσε ο Glenn Padgett, εκπρόσωπος του τμήματος μάρκετινγκ της John Deere. «Χρησιμοποιώντας ένα απλό εργαλείο, οι αγρότες μπορούν να αντικαταστήσουν ένα φθαρμένο ή κατεστραμμένο μαχαίρι σε λίγα δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, τα Zero Series MoCos χρησιμοποιούν μια μπάρα κοπής χαμηλού προφίλ της John Deere και μεγάλα, αξιόπιστα γρανάζια με προστασία από τυρπήματα και μικρές απαιτήσεις λίπανσης», σημειώνει ο ίδιος. Η John Deere λέει ότι μελέτες στο πεδίο έχουν αποδείξει ότι οι φαρδύτερες σειρές εκθέτουν περισσότερο υλικό για βελτιωμένους χρόνους στεγνώματος. Έχοντας αυτό υπόψη, η διαμόρφωση των πτερυγίων, που προσφέρθηκε στο παρελθόν ως προαιρετικό κιτ «Wide Swath Kit», είναι πλέον βασικός εξοπλισμός στα χορτοκοπτικά John Deere MoCo πλάτους 3 έως 4 μέτρων και αυξάνει την ικανότητα διάδοσης του υλικού σε έως και 25% πλατύτερα από ένα παρόμοιο μηχάνημα χωρίς πτερύγια. Το C400 μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να δημιουργεί θημωνιές πλάτους έως 130 ίντσες.

Για όλα τα παραπάνω μοντέλα η εταιρεία διαθέτει και μια λίστα προαιρετικού εξοπλισμού ενώ στον βασικό μοντέλο δίνει τη δυνατότητα παραγγελίας των μοντέλων MoCo με το σύστημα ξήρανσης που ανταποκρίνεται στις εκάστοτε απαιτήσεις του πεδίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία