BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αποκάλυψη για το Aura, το ρομπότ της Kuhn για μίξη και τροφοδοσία (video)

Με το Aura, η Kuhn αυτοματοποιεί όλα τα στάδια τροφοδοσίας, από την αφαίρεση του ενσιρώματος έως τη διανομή, ενώ παράλληλα απορρίπτει ό,τι δεν χρειάζεται.

kuhn-aura-01-1_2

Βασίλης Σοφός

40
0

Η Kuhn αποκαλύπτει το Aura, το πρώτο της ρομπότ που αναλαμβάνει τη μίξη και τη τροφοδοσία με ενσίρωμα εντός του στάβλου. Το αυτοκινούμενο μηχάνημα Aura, που αναπτύχθηκε από την Kuhn, ανοίγει, ωστόσο, μια νέα εποχή στον αυτοματισμό τροφοδοσίας. Σε αντίθεση με τα ρομπότ-ταΐστρες που προσφέρονται μέχρι στιγμής, το Aura δεν απαιτεί πρόσθετη υποδομή και εξαλείφει την ανάγκη συνεχούς ελέγχου για τη τροφοδοσία.



Το μηχάνημα ενσωματώνει ένα σύστημα ικανό να ξεφορτώνει και να φορτώνει σανό, άχυρο και δεμάτια. Με πλάτος 60 εκατοστά για περιορισμό του pto, ο κόφτης που συνδέεται με τον μεταφορέα γλιστρά προς τα πλάγια για εκφόρτωση σε ολόκληρο το πλάτος του μηχανήματος χωρίς να κινείται μπροστά από το σιλό ενώ τα άλλα συστατικά του σιτηρεσίου φορτώνονται στο κατακόρυφο βιδωτό δοχείο των 3 κυβικών.



Η Kuhn χρησιμοποιεί τον χάλυβα ποιότητας K-Nox που συναντάμε στους μίκτες της για το κάτω μέρος του μπολ και τους αναδευτήρες, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη μεγάλη διάρκεια ζωής του μηχανήματος. Τοποθετημένος στο πίσω μέρος του μηχανήματος, ο εγκάρσιος ιμάντας επιτρέπει τη διανομή δεξιά και αριστερά.

Εξοπλισμένο με ένα ακριβές σύστημα ζύγισης, ο μίκτης Aura επιτρέπει στον χειριστή να καθορίζει τις ποσότητες κάθε συστατικού της τροφής, καθορίζοντας τις ζώνες και τον αριθμό των κατανομών κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέσα από διαισθητικό μενού. Ταυτόχρονα με τη διανομή ή κατά τη διάρκεια ενός αποκλειστικού περάσματος, το αυτόματο μηχάνημα ωθεί προς τα πίσω τα απορρίμματα χρησιμοποιώντας δύο περιστρεφόμενες βούρτσες, δεξιά και/ή αριστερά, για να προσαρμοστούν στις διαφορετικές διαμορφώσεις του διαδρόμου τροφοδοσίας.



Σύμφωνα με την Kuhn, το Aura είναι εξοπλισμένο με πετρελαιοκινητήρα 57 ίππων που συμμορφώνεται με τα πρότυπα Stage V αλλά διατίθεται και σε υβριδική έκδοση, με την ηλεκτρική λειτουργία κατά τη διάρκεια των φάσεων διανομής σε κτίρια. Η κατασκευάστρια λέει ότι το νέο ρομπότ Aura διαθέτει τετρακίνηση ενώ το σύστημα διεύθυνσης προσφέρει σημαντική ευελιξία στο μηχάνημα αλλά αιι την ικανότητα να διαχειρίζεται πλαγιές με κλίσεις έως και 20%.

Η ταχύτητα πορείας φτάνει τα 7χλμ./ώρα και τα 2 χλμ./ώρα κατά τη διάρκεια της διανομής. Σημειωτέον ότι το Aura είναι προσαρμόσιμο και επεκτάσιμο σύμφωνα με τις διαμορφώσεις του κτιρίου και του χώρου αποθήκευσης, ενώ μπορεί να κινείται αυτόνομσ με δύο τρόπους: Εξωτερικά, χρησιμοποιεί συσκευή RTK (χωρίς συνδρομή) σε συνδυασμό με αισθητήρες γωνίας και περιστροφής στους τροχούς. Στα κτίρια, εκμεταλλεύεται το σύστημα LIDAR για να βρει τα «πατήματά» του.



Σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας, το ρομπό διαθέτει ραντάρ καθώς και αισθητήρες λέιζερ με υπερήχους. Τέλος, να πούμε ότι το μέγεθός του είναι αρκετό για τη τροφοδοσία έως και 280 ζώων, διατίθεται σε τιμή συγκρίσιμη με έναν αυτοκινούμενο μίξερ, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Διαστάσεις μηχανήματος: (Υ/Π/Μ): 2,50 / 1,90 / 6,90 μέτρα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία