Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Vogelsang και BioCover λανσάρουν τον μπροστινό «κόφτη» αμμωνίας SyreN

Η γερμανική φίρμα συνεργάζεται με την δανέζικη εταιρεία BioCover και λανσάρουν το μπροστινής τοποθέτησης SyreN, ένα σύστημα που βάζει φρένο στις εκπομπές αμμωνίας κατά την εφαρμογή υγρής κοπριάς, προσθέτοντας θειϊκό οξύ και προσφέροντας χώρο στις θρεπτικές ουσίες όπως το άζωτο.

11270264_633789146758012_6238842160678757008_o_2

Βασίλης Σοφός

237
0

Στο ίδιο μονομάτι προς μια φιλική προς το περιβάλλον χρήση της υγρής κοπριάς στο χωράφι βαδίζουν Vogelsang και BioCover, οι οποίες συνεργάστηκαν για να λανσάρουν το σύστημα SyreN, ένα μπροστινής τοποθέτησης μηχάνημα το οποίο προσθέτει θειϊκό οξύ κατά την εφαρμογή του λιπάσματος για να μειωθεί η εκπομπή αμμωνίας και να αυξηθούν τα θρεπτικά συστατικά. Με τη συνεργασία, η Vogelsang ουσιαστικα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της για αποτελεσματική διαχείριση του λιπάσματος με το SyreN, το οποίο θα κατασκευάζεται στα κεντρικά της γραφεία στο Έσσεν (Όλντενμπουργκ).«Η συνεργασία μας με τη BioCover δείχνει ότι ακολουθούμε συνεχώς την πορεία τφιλικής προς το περιβάλλον διανομής λιπάσματος χαμηλών εκπομπών. Η προσθήκη θειικού οξέος μπροστά από την εναπόθεση υγρής κοπριάς μειώνει τις εκπομπές αμμωνίας, αυξάνει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως το άζωτο και μειώνει την οσμή», λέει ο Harald Vogelsang, διευθύνων σύμβουλος της Vogelsang.

Το SyreN συνδυάζεται με αποτελεσματικές τεχνικές εφαρμογής

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, με τη σταθεροποίηση της κοπριάς, με τη βοήθεια του SyreN, οι εκπομπές αμμωνίας μπορούν να μειωθούν έως και 50%. Μέχρι τώρα, αυτό ήταν δυνατό μόνο με τη μέθοδο της κοπής και σε υπάρχουσες κατασκευές μόνο με την τεχνική έγχυσης. Η Vogelsang λέει ότι με το SyreN τέτοιες τιμές μπορούν πλέον να επιτευχθούν με μεγαλύτερη κάλυψη περιοχής και λιγότερες ζημιές στην καλλιέργεια.Οι δύο εταιρείες επισημαίνουν λέγοντας ότι το σύστημα SyreN μπορεί να συνδυαστεί μάλιστα με υπάρχουσες αποτελεσματικές τεχνικές εφαρμογής λιπάσματος, όπως οι σωλήνες έγχυσης ή τα παπούτσια έγχυσης. Η σταθεροποίηση της υγρής οργανικής κοπριάς με το SyreN βοηθά επίσης στη διάθεση περισσότερου αζώτου στα φυτά και στη μείωση του κόστους των ορυκτών λιπασμάτων.

Μέτρηση του οξέος: Η μέθοδος του SyreN

Κατά τη διάρκεια της διανομής του λιπάσματος, συμπυκνωμένο θειικό οξύ διοχετεύεται στο ρεύμα πολτού από μια μπροστινή δεξαμενή μπροστά από το τρακτέρ. Η τιμή του pH της υγρής κοπριάς μετριέται σε πραγματικό χρόνο και προστίθεται πάντα η ακριβής ποσότητα οξέος που απαιτείται για την τιμή-στόχο, περίπου στο 6,0. Δεδομένου ότι το SyreN μπορεί εύκολα να τοποθετείται κάθε φορά, οι χρήστες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις τεχνικές εφαρμογής τους.Σημειωτέον πως η Vogelsang παρουσιάζει για πρώτη φορά το σύστημα στην έκθεσή της «VOGELSANG Technology UPDATE 2021», 17 με 19 Νοεμβρίου του 2020 στο Έσσεν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία