BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H Strube αποκαλύπτει το πρώτο της ρομπότ ζιζανιοκτονίας BlueBob

Για την ανάπτυξη του πρωτότυπου ρομπότ της, η Strube εμπλέκει τις εταιρείες Naio και Fraunhofer και έχει στόχο να λανσάρει το BlueBob την άνοιξη του 2021.

119813226_3600953769982565_163729267233176252_o

Βασίλης Σοφός

56
0

Το πρωτότυπο ρομπότ BlueBob στο χωράφι έβαλε η Strube κατά διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με στόχο την παρουσίαση νέων ποικιλιών ζαρότευτλων και σύγχρονων τεχνικών για την αναπαραγωγή και τον έλεγχο της ποιότητας των σπόρων.



Η εταιρεία, σε συνεργασία με τις Naio και Fraunhofer, ευελπιστεί στην άμεση εμπορική διάθεση του BlueBob, του ρομπότ ζιζανιοκτονίας στα ζαχαρότευτλα, αφού το μηχάνημα είναι σχεδόν έτοιμο. Το πρωτότυπο αυτό ρομπότ στο μέλλον θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει φυτά τεύτλων και ζιζάνια σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας ψηφιακή ανάλυση εικόνας. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία δεν ενσωματώθηκε ακόμη στην επίδειξη που διεξήχθη.



Το BlueBob του 1,2 τόνου κινείται αυτόνομα στις σειρές τεύτλων με καθοδήγηση RTK. Με άκαμπτα εργαλεία κόβει ανάμεσα στις σειρές και, όπως έχει γίνει γνωστό, η τεχνολογίας των τελευταίων προέρχεται από το Dino, το ρομπότ της γαλλικής νεοφυούς επιχείρησης Naio-Technologies. Ακόμη, το BlueBob διαθέτει υδραυλικά κινούμενα μαχαίρια που κόβουν τις σειρές των τεύτλων από το χωράφι μέχρι να κλείσουν οι σειρές.



Το ρομπότ κατά τη διάρκεια της επίδειξης γνώριζε τις θέσεις των τεύτλων και έκοβε γύρω από αυτά, ανάλογα με την ακρίβεια που παρείχε το σύστημα RTK. Την άνοιξη του 2021, η Strube φιλοδοξεί να παρουσιάσει το πρώτο BlueBob με σκοπό να κάνει την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων πιο βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον και κερδοφόρα. Η εταιρεία Naio και το κέντρο ανάπτυξης Fraunhofer για την τεχνολογία ακτίνων Χ συμμετέχουν, όπως αναφέραμε, στο project.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία