BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Λίγο πριν την πρεμιέρα το «ρομποτικό τρακτέρ» της AgXeed

Μέσα στην εβδομάδα, η νεοφυής επιχείρηση AgXeed θα παρουσιάσει το νέο της ρομποτικό όχημα το οποίο, ουσιαστικά, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε επιδόσεις από ένα συμβατικό τρακτέρ ενώ διαθέτει πολλές αυτόνομες λειτουργίες.

Screenshot_2020-09-23_at_09_00_29

Βασίλης Σοφός

15
0

Στόχος της ολλανδικής νεοφυούς επιχείρησης AgXeed εδώ και 2 χρόνια ήταν η παραγωγή ενός έτοιμου για χρήση τρακτέρ που θα λειτουργεί σαν ρομπότ και θα κινείται αυτόνομα. βελτιώνοντας την ποιότητα δουλειάς των επαγγελματιών.

Με σύμμαχο τον οραματισμό, την εμπειρία στον γεωργικό κλάδο και τους κατάλληλους συνεργάτες, η εταιρεία είναι τώρα έτοιμη, ύστερα από 2 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, να λανσάρει το νέο της ρομποτικό τρακτέρ. Πρόκειται για ένα όχημα 156 ίππων με pto, σύνδεσμο 8 τόνων Κατηγορίας ΙΙΙ και μπροστινό σύνδεσμο 3 τόνων.

Σύμφωνα με την AgXeed, πάρα πολλοί προγραμματιστές ρομπότ δεν δίνουν προτεραιότητα στην καλλιέργεια, την αγρονομία και την πρακτική καταλληλότητα όταν αναπτύσσουν ιδέες ρομπότ για αγροκτημάτων με τον συνιδρυτή Joris Hiddema να λέει: «Πιστεύουμε ότι τα μικρά ρομπότ είναι πολύ συγκεκριμένα και ότι η σκοπιμότητά τους και η καταλληλότητά τους για καλλιέργεια μεγάλης κλίμακας παραμένει αμφισβητήσιμη. Θέλουμε να προσφέρουμε μια λύση για διάφορους τύπους εργασίας και ποικίλες συνθήκες. Αυτό περιλαμβάνει το όργωμα με καλλιεργητή με πλάτος εργασίας τα 4 μέτρα. Αυτό βέβαια απαιτεί δύναμη έλξης και ισχύ κινητήρα.

«Η βασική μας ικανότητα είναι η τεχνογνωσία και η εμπειρία στη γεωργία, Δεν είμαστε ειδικοί ρομποτικής ή του «Internet of Things», αλλά σχεδιαστές συστήματος. Με τους σωστούς συνεργάτες και τις ειδικότητές τους και, επίσης, χάρη στους καινοτόμους κατασκευαστές παρελκόμενων, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια λειτουργική ιδέα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», επισημαίνει ο Lars Schmitz, συνιδρυτής της AgXeed.

Το σύνθημα της εταιρείας «παρέχουμε αυτονομία» δεν αφορά μόνο την αυτόνομη τεχνολογία αλλά και τους αυτόνομους και ανεξάρτητους αγρότες. Και ενώ η ίδια σχεδιάζει σίγουρα να πουλήσει το τρέχον μοντέλο διαδικτυακά, θέλει ταυχτόρονα να βοηθήσει άλλους κατασκευαστές να κάνουν τα μηχανήματά τους αυτόνομα.

«Ένα από τα πλεονεκτήματά μας είναι η ασφάλεια - για την οποία όλοι ρωτούν όταν πρόκειται για τα αυτόνομα οχήματα. Αυτή περιλαμβάνεται στο hardware του ρομπότ και στις μονάδες ECU. Αλλά και ο τρόπος συλλογής και διάθεσης δεδομένων, η προγραμματισμένη διαδρομή στην διαδικτυακή πύλη μας και όλα αυτά τα στοιχεία είναι ξεχωριστά εμπορεύσιμα υλικά», τονίζει ο ένας από τους συνιδρυτές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία