BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η AVR ενώνει δεδομένα πεδίου και μηχανήματος δίνοντας συστάσεις

Σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία Dacom Farm Intelligence, οι μηχανές συγκομιδής της AVR εφοδιάζονται με ένα προηγμένο σύστημα συλλογής δεδομένων που μετατρέπει τα τελευταία σε έξυπνες συστάσεις εργασίας.

_RMA2007_NOUV_AVR_PUMA_4_0_2

Βασίλης Σοφός

25
0

Τη δυνατότητα για άμεση επίβλεψη του τρόπου λειτουργίας του μηχανήματος αλλά και των συνθηκών του πεδίου δίνει η βελγική εταιρεία AVR , η οποία φέρνει μια αρκετά προηγμένη τεχνολογία σε ορισμένα μόνο από τα μοντέλα συγκομιδής.

Αναλυτικότερα, η τελευταία τεχνολογία συλλογής δεδομένων από τον Βέλγο κατασκευαστή παρέχει στους χρήστες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη μηχανή και την απόδοση της συγκομιδής πατάτας ενώ παράλληλα προτείνονται λύσης για το πώς η διαδικασία μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική.

Το σύστημα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία Dacom Farm Intelligence με την τελευταία ενημέρωση, η οποία διατίθεται προαιρετικά στα αυτοκινούμενα Puma 3 και 4.0 της AVR και στα Ceres 440/450, επιτρέπει τη σύνδεση των δεδομένων του πεδίου και της μηχανής.

Τα δεδομένα μηχανήματος (τρέχουσα κατανάλωση καυσίμου, απόδοση και αριθμός φυτευμένων πατατών/m²) μεταφέρονται αυτόματα στο Dacom Cloudfarm και τα δεδομένα πεδίου εμφανίζονται αυτόματα στην ψηφιακή πλατφόρμα Connect της AVR.



Τα οφέλη των διαμοιρασμένων αυτών δεδομένων περιλαμβάνουν την αυτόματη καταχώριση ωρών λειτουργίας, την κατανάλωση καυσίμου, τη συνολική απόδοση και τις διαφορές απόδοσης σε ένα πεδίο, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν τις διαφορές αυτές κάνοντας συγκρίσεις και να ελέγχουν αν τα δεδομένα απόδοσης αντιστοιχούν σε δεδομένα άλλης καλλιεργητικής περιόδου.

Σημειωτέον ότι στην πλατφόρμα Cloudfarm τα δεδομένα του μηχανήματος μπορούν να συνδυαστούν με πληροφορίες αντλημένες από δορυφόρο και στοιχεία περιγράμματος/χαρτών του εδάφους. Συνολικά, όλα αυτά τα σχετικά δεδομένα μετατρέπονται σε σαφείς καλλιεργητικές συστάσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία