Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τρία συστήματα ακριβείας στα νέα συρόμενα ψεκαστικά Fendt Rogator 300

Η εξειδικευμένη παλέτα τεχνολογιών ψεκασμού ακριβείας της Fendt, «Fendt Plant Protection Technology», υιοθετείται πλήρως από τα νέα συρόμενα ψεκαστικά Rogator 300, τα οποία έρχονται εφοδιασμένα με το καινοτόμο σύστημα OptiNozzle αλλά και μία νέα πιο προσαρμόσιμη μπούμα.

Fendt_rogator_300

Βασίλης Σοφός

78
0

Τρία χρόνια μετά το λανσάρισμα της ομπρέλας τεχνολογιών ακριβείας «Fendt Plant Protection Technology», η Fendt έρχεται να ενσωματώσει κάθε τι νέο στα δημοφιλή πλέον συρόμενα ψεκαστικά της Rogator 300.

Αναλυτικότερα, η κατασκευάστρια εφοδιάζει τα νέα ψεκαστικά με το σύστημα ελέγχου OptiNozzle, το οποίο προσφέρει πολύ αποτελέσματα εφαρμογής, ε για την επίτευξη της επιλεγμένης μείωσης του «drift», δηλαδή της άσκοπης μετατόπισης των σταγονιδίων κατά τον ψεκασμό. Ο οδηγός καθορίζει την έξοδο, τον βαθμό μείωσης του drift και την κατάλληλη πίεση για το βέλτιστο φάσμα πτώσης. Στη συνέχεια, το Fendt OptiNozzle επιλέγει αυτόματα τον πιο κατάλληλο, προεγκατεστημένο συνδυασμό ακροφυσίων για να ικανοποιήσει την αναμενόμενη μείωση του drift κατά την εφαρμογή, ακόμη και σε μεταβαλλόμενες ταχύτητες ή επίπεδα εξόδου. Η αυτόματη ρύθμιση των ακροφυσίων ή του συνδυασμού των ακροφυσίων διευρύνει σημαντικά το εύρος ταχύτητας κατά την εφαρμογή.

Σύμφωνα με την Fendt, το σύστημα OptiNozzle είναι, παράλληλα, μια εύκολη και ακριβής επιλογή για τη συμμόρφωση με τις νομικές απαιτήσεις και τους στόχους για τη μείωση της μετατόπισης και τις απαιτήσεις απόστασης, ακόμη και υπό διαφορετικές συνθήκες. Σε συνεργασία μάλιστα με ένα από τα τρακτέρ Fendt Vario συμβατά με το «Tractor Implement Management» (TIM)» το συρόμενο ψεκαστικό Rogator 300 μπορεί να επικοινωνήσει με το τρακτέρ για πλήρως αυτόματο έλεγχο.Το ψεκαστικό υπολογίζει τη βέλτιστη ταχύτητα και προσαρμόζει αναλόγως τις παραμέτρους των ακροφυσίων, την προτιμώμενη μείωση και έξοδο μετατόπισης (drift). Ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο συνδυασμό ακροφυσίων, το μηχάνημα ρυθμίζει την ταχύτητα των τρακτέρ σύμφωνα με τη ταχύτητα-στόχο. Αυτό διασφαλίζει ότι το προϊόν εφαρμόζεται πάντα με τη σωστή μείωση του drift ενώ μέσω του συστήματος TIM επιτρέπεται στον οδηγό να προσαρμόζει την ταχύτητα όπως επιλέγεται από τα καθορισμένα επίπεδα ταχύτητας.

Τα ψεκαστικά έχουν πλάτος τροχιάς απο 2 μέτρα και πάνω ενώ διαθέσιμη είναι και η νέα ανάρτηση με μονό τροχό για το Rogator 300. Οι δύο υδραυλικοί κύλινδροι προστατεύουν το όχημα για να αυξήσουν τη σταθερότητα κατά τη στροφή σε δύσκολες συνθήκες δρόμου και σε πλαγιές.

Επίσης, όπως λέει η Fendt, η ανάρτηση μειώνει σημαντικά το φορτίο του τρακτέρ και της μπούμας και επιτρέπει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια εφαρμογής, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες. Fendt Stability Control Με το σύστημα αυτόματης ισοπέδωσης Fendt Stability Control, το Fendt Rogator 300 εγγυάται την ασφαλή χρήση σε πλαγιές και σταθερή τοποθέτηση στο δρόμο. Ανεξάρτητα από το φορτίο, το σύστημα ισοπέδωσης παρέχει πάντα πλήρη «παρακολούθηση» του εδάφους για να αντισταθμίσει τις οποιεσδήποτε ανωμαλίες.

Τέλος, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που έρχεται να προστεθεί στα νέα συρόμενα Rogator 300 είναι η δυνατοτητα ακριβούς και γρήγορης ρύθμισης της μπούμας -διαθέσιμη με πλάτος εργασίας έως και 36 μέτρα-, ακόμη και σε μεγάλες ταχύτητες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία