BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ένα από τα πιο σύγχρονα τμήματα logistics εγκαινιάζει η Amazone

Από τις αρχές του έτους η Amazone επένδυε σταδιακά στο νέο της τμήμα ανταλλακτικών στο εργοστάσιο στην περιοχή Tecklenburg-Leeden (Γερμανία). Μαζί με αυτό ήρθε τώρα να προστεθεί και ένα ολοκαίνουργιο τμήμα logistics που βλέπει... στο μέλλον.

Amazone_GPC_Leeden_Arbeitsplatz

Βασίλης Σοφός

35
0

Σε επέκταση της αποθήκης ανταλλακτικών του ήδη υπάρχοντος εργοστασίου της στο Tecklenburg-Leeden της Γερμανίας αλλά και στην κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου και υπερσύγχρονου χώρου logistics επένδυσε το τελευταίο διάστημα η κατασκευάστρια αγροτικών μηχανημάτων Amazone, η οποία πήρε αυτή την απόφαση ύστερα από την εκτίμηση πως χρειάζεται περισσότερο χώρο, μιας και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της επεκτείνεται συνεχώς.

Ο στόχος της νέας «φιλοσοφία» logistics είναι να αποκτήσει η εταιρεία περισσότερη χωρητικότητα ενόψει του αυξανόμενου αριθμού αποστολών και της ανάγκης για υψηλότερο απόθεμα ανταλλακτικών και ταυτόχρονα αλλά και να μπορεί η ίδια να επεξεργάζεται παραγγελίες ακόμη πιο γρήγορα και πιο αξιόπιστα. Αυτό η κατασκευάτρια το έχει επιτύχει επενδύοντας όχι μόνο στην πιο σύγχρονη τεχνολογία αποθήκευσης και παραλαβής παραγγελιών, αλλά και σε ένα εντελώς νέο σύστημα διαχείρισης αποθήκης για αποτελεσματικότερο χειρισμό.



Η Carolin Wiebusch-Rakonjac, επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος της Amazone, λέει: «Στο μέλλον, θα αυξηθούν σημαντικά οι αποθηκευτικές δυνατότητες για περισσότερα από 42.000 διαφορετικά ανταλλακτικά σε περίπου 11.000 m² εσωτερικού χώρου και 9.000 m² εξωτερικού χώρου. Πάνω από τα μισά είδη αποθηκεύονται σε αυτόματη αποθήκη ανταλλακτικών με περίπου 27.000 κοντέινερ και αποθηκεύονται αυτόματα ενώ ανακτώνται το ίδιο αποτελεσματικά».

Επεξεργασία παραγγελιών πολλαπλών επιπέδων

Μία από τις πιο σημαντικές καινοτομίες είναι ότι οι παραγγελίες δεν υποβάλλονται πλέον σε επεξεργασία γραμμικά, δηλαδή βήμα προς βήμα σύμφωνα με την περιοχή αποθήκευσης, αλλά ότι όλες οι θέσεις μιας παραγγελίας υποβάλλονται σε επεξεργασία παράλληλα και αργότερα συγκεντρώνονται στη συσκευασία.

Ως αποτέλεσμα, οι χρόνοι παράδοσης θα μπορούσαν να βελτιωθούν σημαντικά, λέει η εταιρεία, με την ομάδα logistics ανταλλακτικών να αποτελείται από περίπου 60 υπαλλήλους, οι οποίοι συγκεντρώνουν έως και 1.000 πακέτα την ημέρα για τους πελάτες της Amazone.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία