BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τη νέα «κόμπακτ» οικογένεια τρακτέρ 1800Μ και 2800Μ λανσάρει η Massey Ferguson

Μετά τη σειρά 1700Μ η Massey Ferguson βάζει στην γκάμα άλλα 5 τετρακίνητα μοντέλα μικρών τρακτέρ με κινητήρες της Iseki, από 35 έως 60 ίππους.

AGCO-NA-MF-2860M-cab-mowing-roadside-082020-668A4086

Βασίλης Σοφός

446
0

Το λανσάρισμα των νέων σειρών μικρών τρακτέρ 1800Μ και 2800Μ ανακοινώνει η Massey Ferguson, τοποθετώντας τα 5 νέα μοντέλα λίγο πάνω από την γκάμα 1700Μ των κόμπακτ τρακτέρ. Τόσο η σειρά 1800Μ όσο και η σειρά 2800Μ περιλαμβάνουν τετρακίνητα μοντέλα, τα οποία κινούνται από τον καινούργιο τρικύλινδρο κινητήρα 1,83 λίτρων της Iseki -36.2 ή 39.4 ίπποι- και τον 2,43 λίτρων τετρακύλινδρο αντίστοιχα -48,8 με 60,3 ίππους- και έρχονται διαθέσιμα σε εκδόσεις με καμπίνα και χωρίς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτοί οι κινητήρες είναι υπερτροφοδοτούμενοι για υψηλή απόκριση ισχύος, υγρόψυκτοι για αυξημένη ανθεκτικότητα και εξοπλισμένοι με προθερμαντήρες για γρήγορη, αξιόπιστη εκκίνηση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Προέρχονται από την Iseki και πληρούν τα πρότυπα εκπομπών Tier IV.



Το ανασχεδιασμένο καπό, τα νέα φωτιστικά σώματα και φινιρίσματα εναρμονίζονται με την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Massey Ferguson που ακολουθείται στα τρακτέρ της κατηγορίας «utility», Τα κόμπακτ τρακτέρ έρχονται από τον βασικό εξοπλισμο εφοδιασμένα με το γνωστό κιβώτιο ταχυτήτων 12x12 της εταιρείας.

Η κατασκευάστρια λέει ότι πρόκειται για ένα ανθεκτικό μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων που παρέχει ένα ευρύ φάσμα στροφών για εργασίες και μεταφορές. Είναι ιδανικό για εργασίες όπως το κούρεμα ενώ με τη μετακίνηση προς τα εμπρός/προς τα πίσω, δεν απαιτείται η χρήση του συμπλέκτη. Βολικά τοποθετημένος στη κολόνα τιμονιού, ο μοχλός ελέγχου ισχύος παρέχει ομαλές, εύκολες αλλαγές κατεύθυνσης και κρίνεται ιδανικός για εργασίες φορτωτή.

Όπως αναφέρθηκε, όλα τα μοντέλα διατίθενται σε εκδόσεις με καμπίνα ή χωρίς. Μαζί με την κλίση της κολόνας του τιμονιού και την επίπεδη, ανεμπόδιστη πλατφόρμα, τα μοντέλα ROPS -ανοικτοκάμπινα- έρχονται τώρα με ένα νέο ποιοτικότερο κάθισμα, παρέχοντας μεγαλύτερη υποστήριξη και άνεση, την οποία σίγουρα θα εκτιμήσουν οι χειριστές όταν εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες ή σε ανώμαλο έδαφος.



Τα βασικά μοντέλα με καμπίνα διαθέτουν διπλές κλειδαριές, πόρτες εισόδου/εξόδου, τιμόνι με ρύθμιση και θέρμανση/κλιματισμό. Διατίθεται επίσης ένα προαιρετικό πακέτο Deluxe Cab που περιλαμβάνει ένα ακόμη πιο άνετο κάθισμα φώτα εργασίας LED, ραδιόφωνο με Bluetooth και CD player, θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ και σκίαστρο.

Υδραυλικά με ασυνήθιστα υψηλή απόδοση

Τα νέα κόμπακτ μοντέλα 1800Μ και 2800Μ προσφέρουν υδραυλική ισχύ έως και 12,6 gpm, έναν αριθμό από τους υψηλότερους στην κατηγορία. Παράλληλα, όλα τα τρακτέρ της σειράς M είναι εξοπλισμένα με ανεξάρτητο pto 540 σ.α.λ. Ένας εύχρηστος διακόπτης με κουμπιά τοποθετημένος στο πίσω φτερό επιτρέπει στον χειριστή διαχειριστεί το πίσω PTO από διαφορετικά σημεία. Ακόμη, το προαιρετικό PTO 2.000 σ.α.λ. διαθέτει επίσης ηλεκτρο-υδραυλική εμπλοκή με την απλή περιστροφή ενός κουμπιού.

Τα μοντέλα 1835M, 1840M και 2850M διαθέτουν σύνδεσμο 3 σημείων Cat I πίσω, ενώ τα μοντέλα 2855M και 2860M διαθέτουν σύνδεσμο Cat. I-II τριών σημειων με 3,086-lb. ικανότητα ανύψωσης, παρέχοντας συμβατότητα με ένα ευρύτερο φάσμα εξαρτημάτων. Φυσικά, όλα αυτά τα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με δεκάδες εργαλεία και εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των νέων φορτωτών της Massey Ferguson FL.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία