BACK TO
TOP
Τεχνολογία

High-tech εργαστήριο από την Väderstad για εξέλιξη των υλικών της

Η Väderstad άνοιξε ένα νέο εργαστήριο κατασκευής υλικών υψηλής τεχνολογίας για την παραγωγή αναλώσιμων εξαρτημάτων για τη γκάμα των γεωργικών μηχανημάτων της στις εγκαταστάσεις της στο Överum της Σουηδίας.

sph-flygbild

Βασίλης Σοφός

11
0

Με μια νέα υπερσύγχρονη εγκατάσταση δίπλα στο ήδη υπάρχον εργοστάσιο κατασκευής αγροτικών μηχανημάτων στην Σουηδία επεκτείνεται η Väderstad. Η νέα εγκατάσταση εργαστηρίου θα λειτουργεί παράλληλα με το υπάρχον εργοστάσιο εξαρτημάτων της εταιρείας που απασχολεί σήμερα 50 ειδικευμένα άτομα και 40 ρομπότ.

Με αυτή την επένδυση η Väderstad θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μοναδικές δοκιμές αναζητώντας τις καλύτερες μηχανικές ιδιότητες των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των δικών της εξαρτημάτων, αυτών που φθείρονται συχνά στις απαιτητικές εργασίες.

Το νέο εργαστήριο θα διευθύνεται από τον επιστήμονα μεταλλουργό Anders Petersson, ο οποίος λέει ότι η τα ανθεκτικά εξαρτήματα που φθείρονται συνέχεια πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υλικά εξίσου ανθεκτικά. «Εάν είναι πολύ σκληρό, γίνεται εύκολα εύθραυστο και μπορεί να σπάσει όταν χρησιμοποιείται στα μηχανήματά μας», λέει ο ίδιος για αυτά τα εξαρτήματα. «Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ σκληρότητας και ελαστικότητας», εξηγεί.

Δεδομένου ότι τα προϊόντα της Väderstad χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία λαμβάνει επίσης υπόψη τη σύνθεση των εδαφών, τα οποία διαφέρουν ανά τον κόσμο και δημιουργεί εξαρτήματα που είναι ικανά να αντέξουν στις διαφορετικές αυτές συνθήκες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Väderstad, Dan Smolin, προσθέτει: «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτήν την επένδυση. Το να έχουμε ένα εργαστήριο ανάπτυξης παράλληλα με την παραγωγή μας στο Överum σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα θα έχουμε ακόμη καλύτερη παραγωγική ικανότητα, η οποία με τη σειρά της θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία