Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τη μέτρηση του στρες ανά δέντρο και από ψηλά πετυχαίνει η Ceres Imaging

Η Ceres Imaging, μέσω της ήδη υπάρχουσας εφαρμογής της, επιτρέπει στον χρήστη να δει πληροφορίες για τη σωστή στρατηγική άρδευσης αλλά και το επίπεδο του στρες τψν φυτών, μέσα από τους χάρτες που δημιουργούνται από τα εναέρια μέσα.

105298692-1530136499758screenshot2018-06-27at2_52_36pm

Βασίλης Σοφός

67
0

Η εταιρεία Ceres Imaging ανακοίνωσε την προσθήκη πληροφοριών στην εφαρμογή για κινητά. Τα νέα χαρακτηριστικά αυξάνουν τις στρατηγικές άρδευσης στη διαχείριση των οπωροφόρων δένδρων, όπως λέει η εταιρεία.

Σύμφωνα με την Ceres Imaging, αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους καλλιεργητές να ποσοτικοποιήσουν γρήγορα τα πρότυπα του στρες και να δώσουν προτεραιότητα στις διορθώσεις. Τους βοηθά επίσης στο να μετρήσουν τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η στρατηγική άρδευσης, διασφαλίζοντας ότι εστιάζουν στο σωστό ζήτημα, καθιστώντας πιο γρήγορη την κατανόηση των πληροφοριών από τις εναέριες εικόνες.

Μέτρηση του στρες της καλλιέργειας ανά δέντρο

«Τώρα οι κπαραγωγοί μπορούν να μετρήσουν το στρες των καλλιεργειών ανά δέντρο σε ολόκληρο τον οπωρώνα», δήλωσε ο Ashwin Madgavkar, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Ceres Imaging. «Άλλες εταιρείες μπορούν να κάνουν μετρήσεις δέντρων και να δείξουν μεμονωμένα δέντρα, αλλά τα δεδομένα υψηλής ακρίβειας για το στρες του νερού σε επίπεδο δέντρου από εικόνες δεν ήταν διαθέσιμα μέχρι σήμερα», τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Ceres Imaging, τα βασικά οφέλη που προσφέρει η ανανεωμένη εφαρμογή συνοψίζονται ως εξής:

-Ο παραγωγός δίνει προτεραιότητα στις δουλειές του πεδίου επισημαίνοντας τα πιο σημαντικά προβλήματα

-Ποσοτικοποίηση του στρες των φυτών από το νεό, τη χλωροφύλλη και το NDVI

-Δημιουργία γραμμών αναφοράς για σύγκριση της απόδοσης της άρδευσης και μέτρηση της βελτίωσης με την πάροδο του χρόνου


«Η άρδευση είναι περίπλοκη, και ακόμη και οι λεπτές ανεπάρκειες αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην απόδοση και το κέρδος», λέει ο κ. Madgavkar. «Είναι συχνά δύσκολο να γνωρίζουμε αν η στρατηγική άρδευσης επιτυγχάνει τα αποτελέσματα, οπότε η γνώση σε επίπεδο φυτού παρέχει μια οικονομική λύση.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία