Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Amazone Cirrus-CC: Ποικίλοι σπόροι, διαφορετικά λιπάσματα και συνοδεία εφαρμογής

Το Cirrus-CC είναι εφοδιασμένο με δεξαμενή πίεσης 2 θαλάμων και δεύτερη γραμμή μεταφοράς, με τα επιπλέον μαχαίρια μονού δίσκου FerTeC και την σπαρτική GreenDrill 501 να δίνουν το αποτέλεσμα που η Amazone ονομάζει «triple-shoot process».

sowing-machines-cirrus-4003-2-rotec-amazone_3_

Βασίλης Σοφός

156
0

Η Amazone λανσάρει το σύστημα Cirrus-CC, το οποίο προσαρμόζεται στην σπαρτική και μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σποράς με διαφορετικούς σπόρους και εφαρμογής λιπασμάτων ταυτόχρονα. Ο συνδυασμός αυτός είναι αποτέλεσμα της ολοένα κα αυξανόμενης τάσης προς έναν πιο βιώσιμο και φιλικό τρόπο φροντίδας της καλλιέργειας με σύμμαχο την σύγχρονη τεχνολογία σποράς με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Για το σκοπό αυτό, το Cirrus-CC είναι εφοδιασμένο με δεξαμενή πίεσης 2 θαλάμων και δεύτερη γραμμή μεταφοράς με τα πρόσθετα μαχαίρα μονού δίσκου FerTeC. Κάνοντας χρήση της νέας σπαρτικής GreenDrill 501, γίνεται λοιπόν δυνατή η λεγόμενη διαδικασία «τριπλής βολής» για τη διανομή έως και τριών προιςόντων ταυτόχρονα και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο σε διαφορετικούς ορίζοντες τοποθέτησης.Αυτή η τεχνική σποράς έχει ως αποτέλεσμα πληθώρα γεωργικών μεθόδων για τον χρήστη, εξηγεί η εταιρεία. Παράλληλα, οι συνοδευτικές καλλιέργειες είναι ευεργετικές για την καταστολή των ζιζανίων και για την αύξηση της προστασίας από τη διάβρωση και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Με το «Triple-Shoot», τρεις διαφορετικοί σπόροι μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα πέρασμα. Εναλλακτικά, δύο σπόροι με λίπασμα μπορούν να εφαρμοστούν σε τρία διαφορετικά επίπεδα: Μια μικρή ποσότητα λιπάσματος τοποθετείται πάνω στο σιτάρι απευθείας μέσω του μαχαιριού κατά τη διαδικασία της μίας βολής, η οποία προωθεί την ανάπτυξη. Προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη των ριζών, το λίπασμα εναποτίθεται επίσης στον βαθύτερο ορίζοντα του εδάφους μεταξύ των σειρών των σπόρων μέσω των μαχαιριών λιπασμάτων FerTeC με διπλή βολή.Σύμφωνα με την εταιρεία, λόγω αυτής της απομακρυσμένης τοποθέτησης, το λίπασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πιο στοχευμένο τρόπο για μια «ολιστική» χορήγηση του φυτού ενώ ένα συνοδευτικό φυτό σπέρνεται μέσω του GreenDrill χρησιμοποιώντας τριπλή βολή. Αυτό σημαίνει ότι ο αγρότης ή ο εργολάβος είναι πολύ ευέλικτος όσον αφορά το συνδυασμό σπόρων και λιπασμάτων.

Εύχρηστο

Η βαθμονόμηση της συσκευής δοσολογίας στο δοχείο 2 θαλάμων και στο GreenDrill είναι πολύ εύκολη με τη βοήθεια του προαιρετικού TwinTerminal 3.0 στο μηχάνημα ή μέσω της εφαρμογής για κινητά mySeeder. Οι ρυθμοί και οι ταχύτητες της εφαρμογής εμφανίζονται με σαφήνεια στο τερματικό AmaTron 4 του Amazonone ISOBUS ενώ ο οδηγός μπορεί εύκολα να αλλάζει το ρυθμό σποράς από την καμπίνα.

Διαχείριση ακριβείας

Η Amazone λέει ότι κατά την χρήση χαρτών εφαρμογής και τα τρία δοχεία μπορούν να ελεγχθούν ξεχωριστά χάρη στη λειτουργία MultiBin και οι ρυθμοί σποράς των αντίστοιχων προϊόντων μπορούν να ποικίλουν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο στην περιοχή. Από την άλλη πλευρά, στο κεφαλάρι, η αυτόματη λειτουργία του GPS πραγματοποιείται με χρονική καθυστέρηση για κάθε μέσο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία MultiBoom.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία