BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με σύμμαχο την αμερικανική Nvidia στα αυτόνομα τρακτέρ η Kubota

Η Kubota συνεργάστηκε με τον αμερικανικό κατασκευαστή τσιπ Nvidia για την ανάπτυξη των αυτόνομων τρακτέρ της που θα δούμε στο εγγύς μέλλον.

Kubota-Traxtor-X-AI_2

Βασίλης Σοφός

105
0

Χρησιμοποιώντας τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών της Nvidia, την τεχνητή νοημοσύνη και τις κάμερες, τα τρακτέρ πλήρως αυτόνομα τρακτέρ της Kubota είναι πιο κοντά από ό,τι περιμένει κανείς, σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία Nikkei Asia. Η τελευταία δηλώνει ότι τα αυτόνομα τρακτέρ της Kubota θα προσφέρουν μια λύση εξοικονόμησης εργασίας, δηλαδή θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού στον γεωργικό κλάδο.

Μονάδα της Nvidia και τεχνητή νοημοσύνη

Τα τρακτέρ Kubota θα είναι εξοπλισμένα με μονάδες επεξεργασίας γραφικών Nvidia (GPU) και τεχνητή νοημοσύνη (AI), σε συνδυασμό με κάμερες για την άμεση επεξεργασία συλλεγμένων δεδομένων. Η GPU και το AI της Nvidia θα υιοθετηθούν για να αναλύσουν λεπτομερώς τα δεδομένα καιρού και τις συνθήκες περικοπής.

Kubota «Agrirobo» 

Η Kubota κυκλοφόρησε τη σειρά τρακτέρ Agrirobo το 2017. Αυτά τα μηχανήνατα μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα χρησιμοποιώντας ραντάρ για να αναλύσουν το περιβάλλον. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και επομένως απαιτούν ανθρώπινη επίβλεψη.

Αξίζει να θυμηθούμε, τέλος, πως η ιαπωνική εταιρεία τον Ιανουάριο του 2020,παρουσίασε την ιδέα του «X tractor». Αυτό το φουτουριστικό μοντέλο παρουσιάστηκε σε έκθεση για νέα προϊόντα στο Κιότο, ήταν ηλεκτρικό και εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη (AI).



Το X tractor είναι ένα εντελώς αυτόνομο τρακτέρ που πρόκειται να αντιπροσωπεύσει το μέλλον της γεωργίας, έτσι όπως το έχει οραματιστεί η Kubota. Τώρα, φαίνεται ότι το όραμα αυτό είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα, χάρη στη συνεργασία με τη Nvidia.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία