Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Nufarm και Crop.Zone με υβριδικό σύστημα ζιζανιοκτονίας στην ευρωπαϊκή αγορά

Η αυστραλιανή εταιρεία Nufarm συνεργάζεται με την νεοφυή γερμανική Crop.Zone, φέρνοντας το 2021 ένα υβριδικό σύστημα ζιζανιοκτονίας στην Ευρώπη, το οποίο χρησιμοποιει τόσο αγώγιμο υγρό όσο και την ηλεκτρική ενέργεια για την αντιμετώπιση των εχθρών του χωραφιού.

EhteZ-mXYAMw9GA

Βασίλης Σοφός

297
0

Χημικές αλλά και φυσικές διεργασίες για μία πιο βιώσιμη μέθοδο αντιμετώπισης των ζιζανίων εφάρμοσαν οι εταιρείες Nufarm και Crop.Zone στο νέο υβριδικό σύστημα ζιζανιοκτονίας που ανέπτυξαν από κοινού και θα διαθέσουν στην ευρωπαϊκή αγορά το 2021.Αναλυτικότερα, με το νέο αυτό μηχάνημα τα φυτά προεπεξεργάζονται με οργανικό υγρό που είναι αγώγιμο και στη συνέχεια εφαρμόζεται ένα ηλεκτρικό φορτίο. Με αυτόν τον τρόπο, λένε οι δύο εταιρείες, οι αγρότες μπορούν να ελέγξουν τα ζιζάνια με υψηλό βαθμό απόδοσης και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τις συμβατικές τεχνολογίες ζιζανιοκτονίας.Η Nufarm είναι Αυστραλός προγραμματιστής και κατασκευαστής σπόρων και φυτοπροστατευτικών λύσεων. Από την άλλη μεριά, η νεοφυής Crop.Zone είναι μια γερμανική εταιρεία τεχνολογίας που προσφέρει στην Nufarm το ηλεκτροφυσικό σύστημα ζιζανιοκτονίας, το οποίο έχει πλάτος εργασίας 8 μέτρα και δύναται να λειτουργεί σε ταχύτητες των 4 χλμ./ώρα, με την εταιρεία να λέει ότι μπορεί έτσι να καλύπτει 30 στρέμματα την ώρα.

Η εναλλακτική λύση

Σύμφωνα με τον Hildo Brilleman, περιφερειακό διευθυντή (EUMRA) της Nufarm, η νέα τεχνολογία, με τον ευρύ τρόπο δράσης της, είναι μια συναρπαστική καινοτομία στην προστασία των καλλιεργειών. «Μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια πραγματική εναλλακτική λύση έναντι των χημικών λύσεων σε ανταγωνιστικές τιμές, ειδικά για εκείνες τις καλλιέργειες όπου έχουν μειωθεί οι επιλογές του τρόπου ελέγχου των ζιζανίων και αναζητούνται εναλλακτικές τεχνολογίες».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία