BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Easyconnect-CTS: Έρχεται στην Ευρώπη το κλειστό κύκλωμα μεταφοράς φυτοφαρμάκων της BASF

Οι ηγέτες της γεωργικής βιομηχανίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την εισαγωγή, μέσω της Certis Εurope, της κλειστής τεχνολογίας συστημάτων μεταφοράς προϊόντων φυτοπροστασίας για τους ευρωπαίους αγρότες.

P350_easyconnect_System_1

Βασίλης Σοφός

38
0

Η ADAMA, η BASF, η Corteva Agriscience, η Nufarm και η Syngenta ενώνονται για να βελτιώσουν περαιτέρω τον τρόπο διαχείρισης των προϊόντων φυτοπροστασίας στην Ευρώπη, προωθώντας τη χρήση της τεχνολογίας κλειστού συστήματος μεταφοράς φυτοφαρμάκων(closed transfer system-CTS). Το σύστημα Easyconnect αποτελείται από δύο μέρη: ένα βιδωτό πώμα τοποθετημένο στα δοχεία - και ένα ζεύκτη, που μαζί δημιουργούν το σύστημα CTS.

Μέχρι το 2021/2022, ένα ευρύ φάσμα εμπορευματοκιβωτίων (βιομηχανικό πρότυπο IS 63) σχεδιάζεται να εξοπλισθεί με το τυποποιημένο βιδωτό πώμα και θα προσφέρεται αρχικά στους αγρότες της Δανίας, τη Γερμανίας, τη Γαλλίας, την Ολλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείουμ με άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθούν.



Το σύστημα είναι ανεπτυγμένο από την BASF σε συνεργασία με τρίτους κατασκευαστές εξοπλισμού, κι έχει δοκιμαστεί εκτενώς σε επιλεγμένες χώρες από το 2015. Σύμφωνα με σχόλια των αγροτών, η όλη τεχνολογία έχει βελτιωθεί περαιτέρω όσον αφορά στο χειρισμό και την ταχύτητα μεταοφοράς, μέσω της χρησιμοποιούμενης χοάνης επαγωγής.

Με λίγα λόγια, το σύστημα Εasyconnect θέλει να προσφέρει έναν συνδυασμό ασφάλειας και απλότητας στο χειρισμό υγρών φυτοφαρμάκων και να μειώσει παράλληλα τον πιθανό κίνδυνο διαρροής και πιτσιλίσματος ενώ πληρώνεται η επαγωγική χοάνη.

«Με τον αυξανόμενο αριθμό υποστηρικτών του συστήματος easyconnect, ο αριθμός των προϊόντων που είναι εξοπλισμένα με το καπάκι easyconnect αυξάνεται σταθερά και προσφέρει στους αγρότες μια ευρεία επιλογή», γράφει η BASF σε δελτίο τύπου.



«Η ευρωπαϊκή βιομηχανία προστασίας των καλλιεργειών έκανε πρόσφατα μια σειρά φιλόδοξων δεσμεύσεων για την υποστήριξη της νέας «Πράσινης Συμφωνίας» της ΕΕ. Αυτές περιλαμβάνουν μια αυξημένη δέσμευση για την προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Juan Sasturain από το τμήμα Γεωργικών Λύσεων της BASF και επί του παρόντος πρόεδρος του Εasyconnect-CTS της πιλοτικής ομάδας.

«Προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η έκθεση των χρηστών στα φυτοφάρμακα, η ευρωπαϊκή βιομηχανία προστασίας των καλλιεργειών θέλει να διαθέσει τεχνολογίες όπως κλειστά συστήματα μεταφοράς στο 100% των ευρωπαίων αγροτών και χρηστών έως το 2030. Με το easyconnect είμαστε σίγουρα σε καλό δρόμο για την επίτευξη αυτού του στόχου», τόνισε ο ίδιος.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι εταιρείες δοκίμαζαν μέχρι τώρα -από το 2015- το σύστημα σε επιλεγμένες χώρες προς όφελος των φορέων εκμετάλλευσης, των αγροτών και του περιβάλλοντος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία