BACK TO
TOP
Τεχνολογία

KS 475: Το νέο παρελκόμενο της Ropa για την «καθαρή» συγκομιδή πατάτας

Η Ropa επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της με το 4 σειρών KS 475, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να προετοιμάζει κατάλληλα τη συγκομιδή και να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση ή και την αποφυγή χρήσης φυτοφαρμάκων, μέσω της σωστής ανάμιξης του άνω μέρους της καλλιέργειας.

ropa_krautschlager_dji_0113_web_e88_

Βασίλης Σοφός

52
0

Ασφαλή, αποδοτική αλλά και πιο καθαρή κάνει τη διαδιακασία συγκομιδής πατάτας το νέο μηχάνημα της Ropa με την ονομασία KS 475. Το KS 475 της Ropa προσφέρει μια σύγχρονη λύση προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ή να αποφευχθεί η χρήση φυτοφαρμάκων για τον έλεγχο του ξηρού χόρτου που επηρεάζει την πατάτα. Η άνω επιφάνεια της καλλιέργειας ψιλοκόβεται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα και έτσι η συγκομιδή γίνεται ευκολότερη ενώ ενισχύεται η σφριγηλότητα της πατάτας στο δέρμα της.

Σύμφωνα με την Ropa, το ξηρό χορτάρι τοποθετείται μεταξύ των κορυφογραμμών ενώ μειώνεται ο κίνδυνος μπλοκαρίσματος στη μονάδα ανύψωσης και έτσι εξασφαλίζεται η αυξημένη απόδοση. Μια προαιρετική διαμήκης μονάδα κίνησης που περιλαμβάνει φωτισμό δρόμου διασφαλίζει παράλληλα ότι ο συνδυασμός τρακτέρ-παρελκόμενο ταξιδεύει με ασφάλεια έξω από τα χωράφια. Επί του παρόντος, το Rropa haulm topper KS 475 είναι διαθέσιμο σε έκδοση με 4 σειρές και απόσταση μεταξύ των σειρών 75 ή 80 εκατοστά καθώς και προαιρετική ράβδο έλξης.

Άνω άξονας με ενσωματωμένες λεπίδες

Ο νέος άξονας του μηχανήματος της Ropa είναι εξοπλισμένος με 92 εργαλεία, τα οποία είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που να ταιριάζουν με την κορυφογραμμή. Χάρη στο ισχυρό αποτέλεσμα αναρρόφησης, το ξηρό χόρτο πατάτας που βρίσκεται στο έδαφος ή διπλώνεται, πιάνεται και τεμαχίζεται. Τα υπολείμματα συνθλίβονται, ύστερα, μηχανικά χάρη στις λεπίδες που διατίθενται στον βασικό εξοπλισμός. Η απόσταση της σειράς μπορεί να αλλάξει μεταξύ 75 και 80 εκατοστών μετακινώντας τα πτερύγια και τις βιδωτές πλάκες, με την εταιρεία να έχει εξασφαλίσει και την άνετη πρόσβαση στα μηχανικά μέρη για καθαρισμό και συντήρηση.



Τοποθέτηση μπροστά ή πίσω από το τρακτέρ

Το μηχάνημα συνδέετι στην ανάρτηση τριών σημείων του τρακτέρ, με την Ropa να λέει ότι haulm topper 475 μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά αλλά και πίσω από το τρακτέρ. Για αυτό, ένας άξονας ευρείας γωνίας παρέχεται και για τους δύο τύπους ζεύξης. Το ανώτατο όριο ανάσυρσης μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί σε ύψος μέσω σφηνών στους τροχούς στήριξης και του εξαρτήματος τριών σημείων ανάλογα με το απαιτούμενο μήκος του στελέχους.

Ομαλή λειτουργία και προσαρμογή

Οι απαιτήσεις ισχύος που έχει το KS 475 δεν είναι μεγάλες, αφού μπορούν να καλυφθούν από ένα τρακτέρ 67 ίππων. Ανάλογα με τη χρήση, η ταχύτητα pto (540, 750 ή 1000) μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά. Περαιτέρω μετατροπή ή αλλαγή ταχύτητας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί εύκολα αλλάζοντας τις τροχαλίες της μετάδοσης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία