BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τον πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό τηλεσκοπικό φορτωτή παρουσίασε η JCB

Στην πρώτη της ψηφιακή συνάντηση, η JCB αποκάλυψε τον 100% ηλεκτρικό τηλεσκοπικό της φορτωτή Loadall 525-60E, ο οποίος έχει την ίδια απόδοση με το πετρελαιοκίνητο μοντέλο και διαθέτει χαρακτηριστικά προσανατολισμένα στον αγροτικό κλάδο.

ETECH_Telehandler_10

Βασίλης Σοφός

48
0

Η JCB συνεχίζει να διευρύνει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της που τροφοδοντούνται με μπαταρία αφήνοντας μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Στην πρώτη της διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τον 525-60E, ένα μηχάνημα που θα προσελκύσει περισσότερο την αγροτική κοινότητα ενώ εξωτερικά μοιάζει στο πετρελαιοκίνητο μοντέλο.

Ωστόσο, εσωτερικά, το Loadall 525-60E διαθέτει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 96V, εκεί που το κανονικό μοντέλο διαθέτει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η μπαταρία τροφοδοτεί δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν για τη μετάδοση και έναν δεύτερο για την τροφοδοσία του υδραυλικού συστήματος.



Ο κινητήρας των 17kW κινείται μέσω ενός μόνιμου τετρακίνητου συστήματος που συνδέεται με στους άξονες κίνησης και διεύθυνσης. Από την άλλη μεριά, ο κινητήρας του υδραυλικού συστήματος -22kW- τροφοδοτεί μια αντλία σταθερής μετατόπισης, παρέχοντας μέγιστη ροή 80 λίτρων/λεπτό. Η ροή είναι ανάλογη με τη θέση του χειριστηρίου και το άκρο ανύψωσης ενώ ελέγχεται από ένα ηλεκτρο-υδραυλικό μπλοκ βαλβίδων, με υδραυλική αναγέννηση για τον βραχίονα.

Ο κινητήρας έλξης χρησιμοποιεί σύστημα πέδησης που συμπληρώνει την φόρτιση της μπαταρίας. Παράλληλα, και το υδραυλικό σύστημα αναγεννά τη ροή ενώ χαμηλώνει ο βραχίονας, μειώνοντας την απαίτηση ισχύος και παρατείνοντας τις ώρες λειτουργίας. Σύμφωνα με την JCB, η λειτουργία φόρτισης κατά την πέδηση σταματά όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη.



Η κατασκευάστρια μάς λέει ότι το 525-60E διαθέτει τον ίδιο ενσωματωμένο φορτιστή με τα άλλα προϊόντα της σειράς JCB E-Tech. Ο φορτιστής αυτός μπορεί να επαναφορτίσει την μπαταρία σε οκτώ ώρες χρησιμοποιώντας μια τυπική ηλεκτρική παροχή 240v, 16A.

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι με έναν προαιρετικό ενιαίο φορτιστή της εταιρείας παρέχεται γρήγορη ανανέωση με μόλις 35 λεπτά φόρτισης. Όσο για την υγεία της μπαταρίας, οι χρήστες μπορούν να τη φορτίσουν 5.000 φορές και αυτό ισοδυναμεί με περίπου 10.000 ώρες λειτουργίας.



Φυσικά, τα επίπεδα εσωτερικού θορύβου είναι στα 66,7dB, αριθμός χαμηλός, μιας και πρόκειται για ηλεκτρικό μηχάνημα. Επιπρόσθετα, η καμπίνα διαθέτει θέρμανση, θερμαινόμενο μπροστινό, πίσω και πλαϊνό τζάμι και θερμαινόμενο κάθισμα με ανάρτηση.

Οι εξωτερικές διαστάσεις είναι ίδιες με εκείνες του πετρελαιοκίνητου μοντέλου, με τη μέγιστη ικανότητα ανύψωσης να είναι στους 2,5 τόνους και το μέγιστο φορτίο στους 2 τόνους στο πλήρες ύψος ανύψωσης των 6 μέτρων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μια σειρά από εξαρτήματα που ανήκουν στη σειρά Loadall, όπως είναι τα πιρούνια και μια ευρεία γκάμα από κάδους που εξυπηρετούν κάθε κλάδο.

Τα μηχανήματα της JCB διαθέτει στην ελληνική αγορά η ταιρεία Unitrack AEE

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία