Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

AutoPath: Η νέα εφαρμογή της John Deere για ακριβή «πρώτα» περάσματα στο χωράφι

Η John Deere παρουσιάζει το νέο AutoPath, την εφαρμογή που ενσωματώνεται στο τερματικό 4600 CommandCenter Integrated Display ή στο 4640 Universal Display και είναι συμβατή με τρακτέρ, ψεκαστικά και θεριζοαλωνιστικές, βοηθώντας τους παραγωγούν να ακολουθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια κάθε σειρά καλλιέργειας.

New-John-Deere-S700-Series-combines_CommandPRO-GreenStar-4600-display

Βασίλης Σοφός

116
0

«Κατά τη χρήση του AutoPath, οι γραμμές καθοδήγησης δημιουργούνται αυτόματα από έναν χάρτη τροχιάς για κάθε πεδίο. Αυτές οι χαρτογραφημένες τροχιές χρησιμοποιούνται αυτόματα για τη δημιουργία γραμμών καθοδήγησης για ολόκληρο το πεδίο και για όλα τα άλλα περάσματα εντός του πεδίου, συμπεριλαμβανομένου του ψεκασμός, εφαρμογής θρεπτικών ουσιών ή τις εργασίες συγκομιδής, αργότερα μέσα στο έτος», ανέφερε ο John Mishler, διευθυντής μάρκετινγκ στον κλάδο γεωργίας ακριβείας της John Deere, σχετικά με τη νέα εφαρμογή στα τερματικά των μηχανημάτων που ενσωματώνει τώρα η εταιρεία.

Η νέα αυτή εφαρμογή χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται από το πρώτο πέρασμα στο χωράφι, για να καθορίσει την ακριβή καθοδήγηση σειράς για όλα τα επόμενα περάσματα στο πεδίο, ανεξάρτητα από τον τύπο του μηχανήματος ή το πλάτος του εξοπλισμού.

«Με αυτή τη λύση, οι χειριστές γνωρίζουν με ποιες σειρές θα ξεκινήσουν και μπορούν να ακολουθήσουν με ακρίβεια τις γραμμές καθοδήγησης που δημιουργούνται αυτόματα. Αυτό αυξάνει την αυτοπεποίθηση του χειριστή να βρίσκεται στη σωστή σειρά και την αποτελεσματικότητα των επιτόπιων εργασιών κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και της συγκομιδής», δήλωσε ο κ. Mishler.Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του πρώτο περάσματος, το παρελκόμενο ή και το τρακτέρ που είναι εξοπλισμένο με δέκτες StarFire κάνει ακριβή καταγραφή της θέσης κάθε σειράς με τη βοήθεια του AutoPath. Έτσι, τα επόμενα περάσματα πεδίου βασίζονται σε πραγματική τεκμηριωμένη θέση σειράς παρά σε στατική γραμμή τύπου «A-B» που μπορεί -πιθανώς- να αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα τη γραμμή που έχει φυτευτεί, και αυτό λόγω μετατόπισης του μηχανήματος ή γύρω από καμπύλες ή λοφώδη εδάφη. Αυτό εξοικονομεί χρόνο για τη ρύθμιση της γραμμής καθοδήγησης και τη διαχείριση της γραμμής κατά την έναρξη όλων των επόμενων εργασιών πεδίου σε καλλιέργειες, εξαλείφει την ανάγκη για μέτρηση σειρών, βελτιστοποιεί όλες τις λειτουργίες πεδίου και συμβάλλει στη μείωση των ζημιών των καλλιεργειών, λέει η John Deere.

Το AutoPath περιλαμβάνεται στο πακέτο αυτοματισμού John Deere Generation 4 και διατίθεται είτε για την ενσωματωμένη οθόνη 4600 CommandCenter είτε για την ενιαία οθόνη 4640. Είναι διαθέσιμο για χρήση σε τρακτέρ, ψεκαστικά και θεριζοαλωνιστικές και μπορεί να ενσωματωθεί με ενεργά και παθητικά συστήματα καθοδήγησης για καλλιεργητές, διανομείς θρεπτικών ουσιών και άλλο εξοπλισμό πεδίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία