Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Etarob: To ξεχωριστό ρομπότ του Άαχεν αναπτύσσεται για την εμπορική του πρεμιέρα

Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Άαχεν (Γερμανία) σε συνεργασία με τη νεοφυή επιχείρηση AI.Land ενώνονται για να καταφέρουν να ριξουν στην αγορά το Etarob, ένα ρομπότ με πολλαπλούς ρόλους εντός του πεδίιου και πλήθος συστημάτων αυτόνομης κίνησης.

05-009-k-768x512

60
0

Με υψηλές αξιώσεις εργάζονται στην Γερμανία τα μέλη του Πανεπιστημίου του Άαχεν μαζί τους δημιουργούς της νεοφυούς επιχείρησης AI.Land για να μπορέσουν να φέρουν στην αγορά το πολλαπλών ρόλων ρομπότ Etarob. Το Etarob χαρακτηρίζεται ως «φορέας εργαλείων» με έμφαση στα γεωργικά εργαλεία και για αρχάριους που θέλουν να ψεκάσουν, να λιπάνουν, να ποτίσουν και να αντιμετωπίσουν τα ζιζάνια με ηλεκτρικό και φυσικό τρόπο ταυτόχρονα. Η ιδέα βασίζεται σε σχεδόν 10 χρόνια έρευνας στη ρομποτική στο Ινστιτούτο MASCOR για κινητά αυτόνομα συστήματα και γνωστική ρομποτική.Ο Josef Franko, συνεφευρέτης της AI.Land λέει: «Πιστεύω ακράδαντα ότι τα μηχανήματα πολλαπλών χρήσεων είναι ο μόνος τρόπος οικονομικής απόδοσης. Λογισμικό υψηλότερου επιπέδου και αλγόριθμοι επιτρέπουν στο Etarob να εξελιχθεί σε ένα έξυπνο σύστημα για να ξεπεράσει τις σημερινές δυνατότητες των ρομπότ του πεδίου και τις αβεβαιότητες που ενυπάρχουν. Για το Etarob συνδυάζουμε τις διαφορετικές δυνατότητες των πολυτροπικών αισθητήρων για πλοήγηση με ασφάλεια καθώς και για την ανίχνευση των φυτών».

Μια άλλη προσέγγιση πέρα από το GPS-RTK

Αντίθετα προς τις περισσότερες κατασκευάστριες που κάνουν χρήση του GPS με σύστημα RTK, η AI.Land επέλεξε να χρησιμοποιήσει αλγόριθμους αισθητήρα για να εμπλουτίσει τις πληροφορίες θέσης με τη μέτρηση αδράνειας (IMU), μια πυξίδα, την οδομετρία (δηλαδή τη χρήση δεδομένων από αισθητήρες κίνησης για την εκτίμηση της αλλαγής της θέσης με την πάροδο του χρόνου) και την οπτική παρακολούθηση.Για την ανίχνευση μάλιστα των φυτών, το ρομπότ βασίζεται σε διαφορετικούς οπτικούς αισθητήρες σε συνδυασμό με τα δίκτυα DCNN. Όπως αναφέρθηκε, διαθέτει 2 υποδοχές εργαλείων και μπορεί να εκτελέσει πολλές εργασίες. Για ψεκασμό χρησιμοποιείται μια σειρά ηλεκτρικά ελεγχόμενων ακροφυσίων μαζί με δεξαμενές έως και 2.400 λίτρων.

Η μηχανική ζιζανιοκτονία βασίζεται επί του παρόντος σε βούρτσες που θα συμπληρωθεί όμως με την ηλεκτρο-φυσική ζιζανιοκτονία το 2021 σε συνεργασία με την εταιρεία Crop.Zone. Επίσης, διεξάγονται εργαστηριακές δοκιμές για τη συγκομιδή μαρουλιού.Το τρέχον ρομπότ 4ης γενιάς διαθέτει υβριδική κίνηση (πετρελαιοκινητήρας και ηλεκτροκινητήρας) για να λειτουργεί 24/7, με τη τετραδιεύθυνση να δίνει στο όχημα των 950 κιλών καλή ευελιξία, σύμφωνα με τους υπεύθυνους. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η αρθρωτή αρχιτεκτονική δίνει τη δυνατότητα κοινής χρήσης αρκετών βασικών μερών με άλλους κατασκευαστές ρομπότ πεδίου στο μέλλον, κάτι που βασίζεται στην φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία λέει ότι η «η συνεργασία προς τη βιώσιμη γεωργία είναι το κλειδί».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία