BACK TO
TOP
Τεχνολογία

FarmDroid: Το απλό στη λειτουργία του ρομπότ των Δανών κάνει πρεμιέρα στα πεδία της Ευρώπης

Η κατασκευάστρια FarmDroid κυκλοφορεί το πρώτο της ρομπότ, ένα αυτόνομο όχημα το οποίο «θυμάται» πού σπέρνει και εφαρμόζει καταλλήλως την αντίστοιχη ζιζανιοκτονία.

FarmDroid_1

Βασίλης Σοφός

42
0

Πολυχρηστικό αλλά απλό στη λειτουργία του, χωρίς σύστημα GPS και κάμερες είναι το νέο ρομπότ της δανικής εταιρείας FarmDroid, το οποίο έχει φτάσει ήδη στα πεδία της Σουηδίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Ολλανδίας και, τώρα, το έχουν και οι Γάλλοι αγρότες.



Πρόκειται για ένα αυτόνομο όχημα που χρησιμοποιεί τις ακτίνες του ήλιου για να φορτίσει τις μπαταρίες του και να είναι ύστερα έτοιμο να σπείρει αλλά και να αντιμετωπίσει τα ζιζάνια με μηχανικό τρόπο. Το FarmDroid FD20 αναπτύχθηκε αρχικά για τα ζαχαρότευτλα, χρησιμοποιείται όμως τώρα και για άλλες καλλιέργειες, όπως κρεμμύδια, αρωματικά βότανα, σπανάκ, λάχανο, μαϊντανό και ελαιοκράμβη.



Έχει τη δυνατότητα να μη χρησιμοποιεί GPS και κάμερα για την καθοδήγηση αλλά απομνημονεύει το σημείο εναπόθεσης του σπόρου κατά τη σπορά και στη συνέχεια επιστρέφει στο ζιζάνιο στο πλησιέστερο χιλιοστό, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.



Η ζιζανιοκτονία στη σειρά πραγματοποιείται από ένα μαχαίρι που κινείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα, ενώ οι λεπίδες απομακρύνουν τα ζιζάνια στις σειρές. Όπως αναφέραμε, το FarmDroid FD20 λειτουργεί πλήρως αυτόνομα, χρησιμοποιώντας μπαταρίες που επαναφορτίζονται από τα τέσσερα ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία