BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ακριβέστερο από το χέρι του ανθρώπου το πρώτο drone συγκομιδής στον κόσμο

Η ισραηλινή νεοφυής επιχείρηση Tevel Aerobotics Technologies αναπτύσσει μια νέα ιδέα στην αυτόματη και αυτόνομη συγκομιδή, κατά την οποία ως βάση χρησιμοποιείται μια επίγεια πλατφόρμα που ελέγχει μέχρι 6 drone συγκομιδής φρούτων.

robotics

Βασίλης Σοφός

253
0

Εργαλεία συλλογής φρούτων που μπορούν να πετάξουν, να μαζέψουν φρούτα και να τα βάλουν σε ένα δοχείο, ελεγχόμενα από μια αυτόνομη πλατφόρμα είναι η ιδέα που φιλοδοξεί να υλοποιήσει πλήρως η ισραηλινή νεοφυής επιχείρηση Tevel Aerobotics Technologies που αναπτύσσει ιπτάμενα αυτόνομα ρομπότ για τη συλλογή διαφόρων τύπων φρούτων, όπως μήλα, ροδάκινα, νεκταρίνια, αχλάδια, δαμάσκηνα, εσπεριδοειδή και αβοκάντο.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Tevel, Yaniv Maor, είχε για πρώτη φορά την ιδέα για τη συγκομιδή μέσω ρομποτικών drone πριν από περίπου 10 χρόνια, ενώ παρακολουθούσε μια ειδησεογραφική έκθεση στην τηλεόραση σχετικά με έλλειψη εργατικού δυναμικού στο Ισραήλ.

Στους νέους Ισραηλινούς εργάτες προσφέρθηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να εργαστούν σε οπωρώνες, ωστόσο κανένας από αυτούς δεν έμεινε ούτε μια μέρα, επειδή όλοι βρήκαν το έργο πολύ δύσκολο. Ο Yaniv Maor ήθελε να κάνει κάτι για αυτό το πρόβλημα πριν από 10 χρόνια, αλλά η τεχνολογία που απαιτείται δεν υπήρχε τότε. «Σκεφτόμουν πώς να λύσω αυτά τα προβλήματα με οικονομικά αποδοτικό τρόπο και λέω γιατί να μην υπάρχουν ιπτάμενα ρομπότ;» αναρωτιόταν.



Στη συνέχεια, μηχανικοί και προγραμματιστές άρχισαν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν drone συγκομιδής και να τα δοκιμάζoυν στα πορτοκάλια στην αυλή τους. Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή της, από τον Οκτώβριο του 2016, η Tevel κατέχει 8 διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τα ρομπότ και τις εφαρμογές της.

Μία πλατφόρμα, 6 drone

Η ιδέα της αυτόνομης συγκομιδής αποτελείται από αυτόνομες πλατφόρμες που καθεμία χρησιμεύει ως κόμβος για έως και 6 drone συγκομιδής. Οι πλατφόρμες περιηγούνται στους οπωρώνες και παρέχουν τη δύναμη και την υπολογιστική/επεξεργαστική ισχύ στα drone που συνδέονται στην πλατφόρμα μέσω ενός κεντρικού καλωδίου.



Για την πλοήγησή τους, οι πλατφόρμες καθοδηγούνται από ένα σχέδιο συλλογής που ορίζεται στο λογισμικό εντολών και ελέγχου. Σύμφωνα με την ίδια τη Tevel, τα ρομπότ αυτά είναι πιο ευέλικτα από τον ανταγωνισμό μέχρι στιγμής. Αυτό τα οδηγεί στο να μπορούν να μαζέψουν πάνω από το 90% όλων των φρούτων από δέντρα, να υποστηρίξουν πολλούς τύπους φρούτων και να επιλέξουν παχιά και λεπτά δέντρα, κάτι που κατά συνέπεια επιτρέπει στους αγρότες να αυξήσουν τα ύψη των δέντρων κατά 20% και έτσι να δημιουργήσουν επιπλέον απόδοση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία