BACK TO
TOP
Τεχνολογία

FIRA 2020: H μεγαλύτερη έκθεση αγροτικών ρομπότ 8-10 Δεκεμβρίου διαδικτυακά

Η πέμπτη διοργάνωση του Διεθνούς Φόρουμ Γεωργικής Ρομποτικής θα πραγματοποιηθεί από τις 8-10 Δεκεμβρίου διαδικτυακά και οι επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα έχουν πρόσβαση σε συνέδρια, εργαστήρια και στους 35 εκθέτες της έκθεσης.

NAIO-FIRA-2019

11
0

Όπως οι άλλες εκθέσεις που περιορίζονται από την πανδημία, έτσι και το Διεθνές Φόρουμ Γεωργικής Ρομποτικής (FIRA) θα πραγματοποιηθεί φέτος εικονικά για τρεις ημέρες, από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, ο εικονικός αυτός τρόπος παρουσίασης δίνει την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερο κοινό να επικσεφτεί την πλατφόρμα και να παρακολουθήσει το πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει από 8 έως 20 ώρες, έτσι ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στις ζωντανές ροές, παρά τη διαφορά ώρας.

Μεγάλος διοργανωτής της έκθεσης είναι ο οργανισμός Gofar, του οποίου τα τρία ιδρυτικά μέλη είναι οι εταιρείες Naïo, Axema και RobAgri, επιχειρήσεις που στοχεύουν στην προώθηση και ανάπτυξη της αγροτικής ρομποτικής.



Η διαδικτυακή πλατφόρμα θα παρέχει πρόσβαση σε συνέδρια και φόρουμ χωρισμένα σε 4 μέρη, τα οποία θα εξετάσουν ιδίως τον αντίκτυπο της ρομποτικής στη γεωργική ανάπτυξη, το όραμα της ρομποτικής από τον τελικό καταναλωτή, τον αντίκτυπο στο εργατικό δυναμικό και το μοντέλο ανάπτυξης για το γεωργικό τομέα της ρομποτικής. Παράλληλα, θεματικά εργαστήρια (καλλιέργειες πεδίου, κτηνοτροφία, αμπελουργία, φρούτα και λαχανικά) θα δώσουν παραδείγματα χρήσης των ρομπότ, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι υψίστης σημασίας.



Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην FIRA θα διεξαχθεί και ένα επιστημονικό συνέδριο που διοργανώθηκε από τον RobAgri και το INRAE και θα στοχεύσει στη συγκέντρωση της επιστημονικής κοινότητας της γεωργικής ρομποτικής και στην προσέγγιση της αντίστοιχης βιομηχανικής κοινότητας. Φυσικά, ένας εικονικός εκθεσιακός χώρος θα παρέχει πρόσβαση στους πενήντα εκθέτες και στα είκοσι ρομπότ που θα είναι παρόντα σε αυτή τη νέα ιδιαίτερη εκδήλωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία