BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αισιόδοξο το τέταρτο τρίμηνο στον αγροτικό κλάδο για την John Deere

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, John May, οι προοπτικές για την άνοδο στην αγορά τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων φαίνεται να βελτιώνονται, με την John Deere να ανακοινώνει μάλιστα πως οι πωλήσεις σε αυτό τον κλάδο είναι πιθανό να παραμείνουν ίδιες ή ακόμη και να αυξηθούν κατά 5%.

c0d8ee61d99f6bd9

Βασίλης Σοφός

9
0

Οπτιμιστικά αντιμετωπίζει ό,τι η έρχεται στον αγροτικό κλάδο η John Deere, η οποία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 757 εκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, το οποίο έκλεισε την πρώτη Νοεμβρίου του 2020. Το προηγούμενο έτος, το αποτέλεσμα ήταν 722 εκατομμύρια δολάρια.

Για το 2020, η John Deere είχε καθαρό εισόδημα 2,751 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,235 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019) ή 8,69 δολαρίων (10,15 δολάρια το 2019) ανά μετοχή. Οι παγκόσμιες πωλήσεις και τα άλλα έσοδα μειώθηκαν ωστόσο κατά 2%, στα 9,731 δισεκατομμύρια δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο και μειώθηκαν 9%, δηλαδή στα 35,540 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος.

Οι πωλήσεις μηχανημάτων αντιπροσωπεύουν 8,659 δισεκατομμύρια δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο και 31,272 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος. Όσο για το επόμενος έτος, η κατασκευάστρια ελπίζει πως θα βάλει στο ταμείο της από 3,6 έως και 4 δις δολάρια, ελπίζοντας ότι οι οικονομικές συνθήκες στον γεωργικό κλάδο αλλά και στον δασοκομικό τομέα θα σταθεροποιηθούν, με την αναμενόμενη αύξηση στα αντίστοιχα προϊόντα.

Αξίζει πάντως να θυμηθούμε πως τον Αύγουστο η εταιρεία είπε ότι θα απολύσει έναν αριθμό εργαζομένων. Τα σχόλια, ωστόσο, του διευθύνοντος συμβούλου της John Deere, John C. May, υποδηλώνουν πως η εταιρεία έχει αισιοδοξία για μια συνεχή ανάπτυξη το 2021, με τον ίδιο να σημειώνει ότι για την εταιρεία ήταν μια «σταθερή χρονιά» παρά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Χάρη στους υπαλλήλους, τους αντιπροσώπους και τους προμηθευτές της John Deere, η εταιρεία κατάφερε να ολοκληρώσει μια επιτυχημένη χρονιά και είναι σε θέση να συνεχίσει να παρέχει διαφοροποιημένες λύσεις και να ξεκλειδώνει ακόμη μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες», τόνισε ο κ. May.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία