BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Δωδεκάμετρη σπαρτική για 2000 στρέμματα τη μέρα λανσάρει η Bednar

Με 4 συστήματα μέτρησης, 4 κεφαλές διανομής και σπορά με 20 χλμ./ώρα, η νέα δωδεκάμετρη σπαρτική της Bednar Efecta CE120000 είναι το τελευταίο επίτευγμα της τσεχικής εταιρείας στον κλάδο.

36a__bednar_efecta_ce_5

Βασίλης Σοφός

58
0

Σχεδιασμένη για να λειτουργεί τόσο σε συμβατικές όσο και σε μηδενικής άροσης καλλιέργειες, η Efecta CE120000 είναι η νέα σπαρτική 12 μέτρων που λανσάρει η τσεχική Bednar. Το παρελκόμενο λειτουργεί με ταχύτητες έως και 20 χλμ./ώρα και έχει ισχυρή απόδοση που μεταφράζεται σε σπορά 2000 στρεμμάτων τη ημέρα. Μάλιστα, ο Τσέχος κατασκευαστής λέει ότι το μηχάνημα είναι ικανό να εφαρμόσει άμεση σπορά (direct drilling).



Τοποθετημένο στην γκάμα κάτω από τα μοντέλα Omega των 4 έως 9 μέτρων, το νέο μοντέλο ελέγχεται με Isobus ενώ εφοδιάζεται με τις ίδιες πλαστικές χοάνες των μεγαλύτερων Omega. Όμως εδώ η χωρητικότητα αυτών είναι στα 6000 λίτρα με διαίρεση 3800:2200 για την ταυτόχρονη εφαρμογή σπόρων και λιπάσματος. Υπάρχουν τέσσερα συστήματα μέτρησης και τέσσερις κεφαλές διανομής.

Ο μπροστινός εξοπλισμός περιλαμβάνει κυματιστούς δίσκους ή πλάκα ισοπέδωσης ενώ τα μαχαίρια διπλού δίσκου προσαρτώνται στο πλαίσιο μέσω ενός παραλληλόγραμμου, το οποίο, λέει ότι η εταιρεία, διατηρεί ένα σταθερό βάθος σποράς σε όλο το πλάτος εργασίας.



Τα διαστήματα μεταξύ των σειρών είναι 12,5 εκατοστά ή 16,7 εκατοστά με το οπίσθιο τμήμα να διπλώνεται από την πλευρά των χοανών σπόρου, το πλάτος μεταφοράς να διαμορφώνεται στα 3,0 μέτρα και το μήκος στα 7,8 μέτρα.



Η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνει δύο σετ συστημάτων, με το πρώτο να σβήνει τα υπολείμματα από τους τροχούς του τρακτέρ και το άλλο τους τροχούς του μηχανήματος). Στη λίστα υπάρχουν επίσης αισθητήρες ροής σπόρου και η δυνατότητα ρύθμισης της πίεσης για το υδραυλικό μαχαίρι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία