BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με το ρομπότ La Chèvre στη ζιζανιοκτονία η Nexus Robotics

Οι τρεις Καναδοί επιχειρηματίες της Nexus Robotics είναι πιο κοντά από ποτέ στο να πραγματοποιήσουν το στόχο τους, ο οποίος από το 2017 δεν είναι άλλος από την πλήρη ανάπτυξη του νέου τους ρομπότ ζιζανιοκτονίας, έτοιμου προς εμπορική διάθεση.

002_716_IMG_02Nexusrobotics__1_

Βασίλης Σοφός

162
0

Ένα νέο πρωτότυπο υβριδικό ρομπότ από την καναδική νεοσύστατη Nexus Robotics δοκιμάζεται στα χωράφια και λειτουργεί πλήρως αυτόνομα 24 ώρες την ημέρα. Το Robot La Chèvre είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις καλλιέργειες σε όλα τα στάδια ανάπτυξης, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να κάνει διάκριση μεταξύ των ζιζανίων και στη συνέχεια βγάζει τα ζιζάνια που είναι πολύ κοντά στις καλλιέργειες χωρίς να καταστρέφει τις ίδιες τις καλλιέργειες.

Το νέο αυτό ρομπότ των Καναδών προσδιορίζει ακριβώς τι είναι ζιζάνιο και τι είναι σοδειά και επί του παρόντος δύναται να μαζεύει και να αφαιρεί πάνω από το 95% των ζιζανίων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών στο πεδίο που πραγματοποήθηκαν μέσα στο 2020. Πρόθεση της εταιρείας είναι φυσικά να αντικατασταθεί εντελώς η χειρονακτική ζιζάνιοκτονία με το νέο αυτό μηχάνημα.

RTK GPS και μέθοδος SLAM

Πολλοί αισθητήρες RTK-gps παρέχουν θέση και προσανατολισμό για πλοήγηση, ενώ το ρομπότ σαρώνει τις καλλιέργειες και τα ζιζάνια με κάμερες και αισθητήρες βάθους. Με τις μεθόδους βαθμονόμησης, οι μετρήσεις της κάμερας και του αισθητήρα βάθους αξιοποιούνται χρησιμοποιώντας μεθόδους SLAM.



Η μέθοδος SLAM (ταυτόχρονη τοπική προσαρμογή και χαρτογράφηση) επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει έναν χάρτη και ταυτόχρονα να εντοπίσει ένα όχημα σε αυτόν τον χάρτη, επιτρέποντας γενικά στα οχήματα να χαρτογραφούν άγνωστα περιβάλλοντα. Αυτός ο τοπικός χάρτης κρατά τις συντεταγμένες των φυτών.

Σύμφωνα με την Nexus Robotics, οι μετρήσεις των αισθητήρων χρησιμοποιούνται επίσης για να καταχωρίσουν τα φυτά ως σοδειά ή ζιζάνια. Με τη ταξινόμηση και τη θέση των ζιζανίων, τοποθετημένοι ρομποτικοί βραχίονες ενεργοποιούνται στη συνέχεια αποκλειστικά για τα ζιζάνια στον χάρτη και τραβιούνται από το έδαφος με ειδικές λαβές. Σύμφωνα με τη Nexus Robotics, το La Chèvre είναι το μόνο ρομπότ που μπορεί να αφαιρέσει ζιζάνια ακριβώς δίπλα σε καλλιέργειες. Ζιζάνια που συνήθως παραμένουν άθικτα από άλλα ρομπότ που καλλιεργούν ή ψεκάζουν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία