BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Flexrow: Πρωτότυπη σουηδική τεχνογνωσία για σπαρτικές από την Landberg Solutions και την Saab

Από τη σουηδική τεχνογνωσία των Landberg Solutions και Saab δημιουργήθηκε το Flexrow, ένα μηχάνημα που προσαρμόζεται στη γραμμή εργαλείων μιας σπαρτικής ή φυτευτικής μηχανής, με το επιθυμητό κενό μεταξύ των σειρών να ελέγχεται από την καμπίνα-σταθμό εργασίας του τρακτέρ.

1__flewrow1__1_

Βασίλης Σοφός

0
0

Το Flexrow είναι το όνομα του πρωτότυπου σουηδικού μηχανήματος που παρέχει έλεγχο τη σπαρτικής/φυτευτικής και της απόστασης της σειράς από την καμπίνα του τρακτέρ. Αναπτυγμένο από τη σουηδική εταιρεία Landberg Solutions, στην καρδιά του συστήματος είναι μια νέα τεχνολογία υδραυλικού συστήματος ενεργοποίησης που εφευρέθηκε από την εταιρεία Saab.

Το μηχάνημα ενσωματώνεται σε μια γραμμή εργαλείων της σπαρτικής ή της φυτευτικής με τον οδηγό του τρακτέρ να επιλέγει απλώς την καλλιέργεια σε μια οθόνη και το Flexrow να ορίζει μετά αυτόματα το επιθυμητό διάστημα μεταξύ των σειρών



. Ένα σύστημα τεσσάρων σειρών πλάτους 3 μέτρων δοκιμάστηκε αυτή τη σεζόν, αλλά δυνατή είναι και η τοποθέτηση πολλών μονάδων σε μια γραμμή εργαλείων με μέγιστο πλάτος περίπου 10 μέτρα, σύμφωνα με την εταιρεία. Η ίδια λέει ότι μια σπαρτική ή φυτευτική μπορεί να κατασκευαστεί με δύο πτυσσόμενα τμήματα για πλάτος εργασίας ακόμη και τα 20 μέτρα.

Το επίκεντρο είναι τα συρόμενα μηχανήματα όπου τα εξαρτήματα βρίσκονται στο πίσω μέρος. Προβλέπεται ότι οι βραχίονες θα διπλώνονται προς τα εμπρός για τη μεταφορά ενώ η ομαδοποίηση όλων των μονάδων σποράς / φύτευσης θα μειώσει και το κέντρο βάρους. «Η τεχνολογία Flexrow έχει δοκιμαστεί επιτυχώς», λέει ο Magnus Landberg, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία με έδρα το Linköping μαζί με τον συνάδελφό του Σουηδό Gustav Naslund.



«Το επόμενο βήμα είναι να αναζητήσουμε συνεργάτες για να φέρουν το μηχάνημα σε εμπορικό στάδιο. Ο στόχος είναι να δείξουμε κάτι στην επόμενη Agritechnica τον Νοέμβριο του 2021», λένε. Η Landberg Solutions αναπτύσσει επίσης μια σπαρτική/φυτευτική Flexrow που μπορεί να διανέμει σπόρους, λιπάσματα και άλλα προϊόντα φροντίδας σε κάθε σειρά από μια κεντρική μονάδα, ενώ σχεδιάζεται να δοθεί η δυνατότητα η τεχνική αυτή να εφαρμοστεί σε βαγόνια.

Το τρέχον πρότζεκτ είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας με διάφορους εταίρους στα πλαίσια του προγράμματος Agtech 2030, μέσα στο οποίο εκτός από την Saab εντάσσεται και ένα τμήμα έρευνας του Πανεπιστημίου Linköping.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία