BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τη σπαρτική Precea των 8 σειρών φέρνει η Amazone στην αγορά το 2021

Η σπαρτική μηχανή Precea, η οποία έλαβε το βραβείο «Machine of the Year» για το 2020, γίνεται 8 σειρών, με την Amazone να επεκτείνει το 2021 την γκάμα στην δημοφιλή σειρά παρελκομένων της.

precea3000-ac-kg3001-valtra-d0-kw-dji-0433-d1-190815-p50-data

Βασίλης Σοφός

134
0

Την αναρτώμενη έκδοση 8 σειρών της σπαρτικής Amazone Precea θα διαθέσει στην αγορά η Amazone. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο καλαμπόκι, την ελαιοκράμβη και τα ζαχαρότευτλα, μαζί με άλλα προϊόντα.



Για τη μεταφορά της, οι μηχανικοί της Amazone έχουν εξελίξει ένα σύστημα αναδίπλωσης -σε δύο μέρη- για να κινειται άνετα και «μαζεμένη» όσο γίνεται πιο πολύ. Όπως αναφέρει η κατασκευάστρια, το μηχάνημα λειτουργεί με θετική πίεση για τον διαχωρισμό των σπόρων ενώ οι τελευταίοι πιέζονται απέναντι στον δίσκο διαχωρισμού από τη χοάνη.

Παράλληλα, τρεις ξύστρες διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχουν δύο σπόροι μπροστά από κάθε τρύπα. Στη συνέχεια, ένας τροχός διασφαλίζει ότι ο σπόρος βγαίνει από το δίσκο, με τον σπόρο ωθείται στο έδαφος με μεγάλη ταχύτητα. Με αυτήν την τεχνική, λέει η εταιρεία, είναι δυνατές πολύ υψηλές ταχύτητες σποράς.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα μέρη του μηχανήματος μπορούν να κινηθούν ελεύθερα σε ράγα. Αυτό καθιστά εύκολη τη ρύθμιση της απόσταση των σειρών μεταξύ των στοιχείων. Έτσι, μπορεί να γίνει σπορά αραβόσιτου στα 75 εκατοστά (με οκτώ στοιχεία) και τεύτλων σε απόσταση σειράς 50 εκατοστών (με δώδεκα στοιχεία).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία