BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τη ξεχωριστή ρομποτική ταΐστρα Moov 2.0 λανσάρει για το 2021 η JOZ

Το Moov 2.0 είναι ένα push-on ρομπότ, που ωθεί σε κατάλληλα χρονικά διαστήματα τη σωστή τροφή προς τα ζώα, εξοικονομώντας χρόνο και ανεβάζοντας την ευελιξία εντός του στάβλου.

futterschieber-moov-im-stall-bei-den-kuehen__1_

Βασίλης Σοφός

28
0

Η JOZ παρουσιάζει μια νέα έκδοση του ρομπότ ώθησης τροφής Moov, το Moov 2.0. Το Moov 2.0 αντικαθιστά το παρεμφερές Moov Pro, λειτουργεί με αναμεταδότες τοποθετημένους στο πάτωμα και είναι πολύ πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα ρομποτική ταΐστρα μπορεί να ωθήσει έως και 12 μέτρα τροφής ανά λεπτό.

Όσον αφορά στις διαστάσεις, το μηχάνημα είναι παρόμοιο με τον προκάτοχο ενώ η διάμετρος του τυμπάνου είναι 1.280 χιλιοστά. Ωστόσο, το 2.0 είναι ελαφρώς βαρύτερο. Το βελτιωμένο λογισμικό Smartdrive μπορεί πλέον να χειριστεί καλύτερα τις σωρούς τροφοδοσίας.



Στη διαχείριση της υπερβολικής τροφοδοσίας, το ρομπότ, αρχικά μπορεί να αποκλίνει από τη διαδρομή του και, χάρη στο Smartdrive, δύναται να προβλέψει τη διαδρομή και στη συνέχεια να αναζητήσει ξανά την αρχική διαδρομή μέσω των αναμεταδοτών στο πάτωμα.

Ανύψωση κουρτίνας και άνοιγμα πύλης

Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό που φέρει το Moov 2.0 είναι η επιλογή ανύψωσης της κουρτίνας. Το ρομπότ γίνεται έτσι πολύ πιο ευέλικτο, αφού διασχίζει τα κατώφλια πιο εύκολα σε διαδρομές προς άλλους στάβλους, με την κουρτίνα να διατηρείται καθαρή.



Η JOZ εργάζεται μάλιστα επάνω σε έναν δίαυλο επικοινωνίας του ρομπότ με την πόρτα του στάβλου έτσι ώστε αυτή να ανοίγει αυτόματα με το που περνάει το ρομπότ.

Αριστερά και δεξιά στροφή

Εάν στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και δύο ρομπότ Moov Pro, ένα για τα αριστερά και ένα για τα δεξιά στροφής, αυτό τώρα δεν είναι πλέον απαραίτητο, αφού το Moov 2.0 μπορεί να στρίψει και προς τις δύο κατευθύνσεις και συνεπώς ολοκληρώνει τη δουλειά με λιγότερες «κενές» διαδρομές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία