Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μια εικονική ξενάγηση στην καμπίνα των νέων μηχανημάτων John Deere

Οι συμμετέχοντες της διοργάνωσης Consumer Electronics Show (CES) 2021 βίωσαν την κορυφαία τεχνολογία της John Deere αυτήν την εβδομάδα, μπαίνοντας στην καμπίνα του τρακτέρ John Deere 8RX, με την εταιρεία να βραβεύεται παράλληλα για τις ρομποτικές τεχνολογίες της νέας θεριζοαλωνιστικής X9.

569F5E8A-31BE-409B-BCE7-9EDA18CE8680

Βασίλης Σοφός

2793
1

Ξενάγηση επιστρατεύοντας τα τεχνολογικά μέσα και την εικονική πραγματικότητα έκανε η John Deere στους συμμετέχοντες της έκθεσης τεχνολογίας CES 2021, λόγω της πανδημίας. Μπαίνοντας στην καμπίνα του τρακτέρ 8RX χρησιμοποιώντας τη φυτευτική μηχανή μέσα από γυαλιά VR (εικονικής πραγματικότητας), οι επισκέπτες βίωσαν μια ιδιαίτερη εμπειρία, βλέποντας την εξέλιξη στη τεχνολογία γεωργίας ακριβείας που έφερε στην ψηφιακή έκθεση η John Deere.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας Jahmy Hindman δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες στο CES 2021 έμαθαν πώς η John Deere βοηθά τους αγρότες δημιουργώντας περισσότερη προβλεψιμότητα μέσω των εφαρμογών ακόμη πιο έξυπνης τεχνολογίας.«Οι επενδύσεις στη γεωργία είναι μια επένδυση στο συλλογικό μας μέλλον», δήλωσε ο Hindman. «Η αναδυόμενη τεχνολογία είναι βασικός παράγοντας που παρέχει στους αγρότες την απαραίτητη αυτονομία, διαφάνεια και αξία για να καταστήσουν το γεωργικό μας μέλλον πιο κερδοφόρο και βιώσιμο».

Τρίτο βραβείο στην τρίτη συμμετοχή

Η John Deere τιμήθηκε με το βραβείο καινοτομίας από την έκθεση «Consumer Electronic Show (CES)» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά στην κατηγορία της ρομποτικής για το σύστημα ActiveVision που βοηθά τους χειριστές να βλέπουν μέσα στη δεξαμενή κόκκων του συνδυασμού και να παρατηρούν τις ουρές, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση των κόκκων.Για το 2021, η νέα σειρά Χ9 των αλωνιστικών της John Deere που ενσωματώνει τη τεχνολογία κάμερας ActiveVision, αναγνωρίζεται στην κατηγορία «Ρομποτική» από την ετήσια έκθεση τεχνολογίας CES. Το ActiveVision βοηθά τους αγρότες να βλέπουν μέσα στη δεξαμενή των κόκκων του της αλωνιστικής και να παρατηρούν τις ουρές, ώστε να μπορούν να βλέπουν την κατάσταση των κόκκων, μέχρι τον μεμονωμένο πυρήνα. Τροφοδοτούμενη από αλγόριθμους, αυτή η τεχνολογία παρέχει στους αγρότες πληροφορίες για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και τη δυνατότητα συλλογής δεδομένων με την πάροδο του χρόνου για τον καλύτερο προσδιορισμό δράσεων στο μέλλον.

«Η John Deere νοιώθει τιμή που λαμβάνει αυτό το βραβείο καθώς αυτό υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας για τη γεωργία, την καινοτομία και την τεχνολογία», λέει ο Jahmy Hindman, επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας.

«Το βραβείο αναγνωρίζει τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία προηγμένων έξυπνων μηχανών, συστημάτων και λύσεων που ξεκλειδώνουν την οικονομική αξία των πελατών μέσω βελτιωμένης ακρίβειας, αυτοματισμού, ταχύτητας και απόδοσης που δεν ήταν δυνατό να γίνουν παλαιότερα», σημείωσε ο ίδιος.Σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, η νέα X9 1100 μπορεί να μαζέψει έως και 70% περισσότερο σιτάρι την ώρα. Η αυξημένη παραγωγικότητα είναι δυνατή χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, την επικοινωνία μεταξύ μηχανημάτων, των ενσωματωμένων αισθητήρων και των δυνατοτήτων αυτόνομης οδήγησης, χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στη σειρά X.

Αξίζει πάντως να θυμηθούμε πως το Νοέμβριο του 2019, η John Deere τιμήθηκε ξανά για το νέο της τρακτέρ 8RX στην κατηγορία «Tech for a Better World των βραβείων CES Innovation 2020». Αυτή η κατηγορία αναγνωρίζει προϊόντα τεχνολογίας που επηρεάζουν θετικά την κοινωνία και τον κόσμο.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-01-2021 21:55Βαγγέλης Γκαιτατζης

Μπράβο & Πολλά Συγχαρητήρια!. Καλές Δουλειές&Καλές Πωλήσεις. Ότι το Καλύτερο...!!!. Χρονια Πολλά 🤝 & Καλη Χρονιά!.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία