BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μεταμορφώνοντας ένα χορτοκοπτικό Stiga σε Fendt Vario 942

Το δύο ετών χορτοκοπτικό Stiga του Βέλγου Andy Vanden Berghe έλαβε την κατάλληλη επιμέλεια για να μοιάσει -και έγινε με επιτυχία- στο δημοφιλές και ονειρεμένο για τον 16χρονο γιο της Fendt Vario 942.

11a__img-0467_002

Βασίλης Σοφός

183
0

Πλήρη και επιτυχημένη μεταμόρφωση για χάρη του 16χρονου Βέλγου Milan έλαβε το μικρό χορτοκοπτικό Stiger από τον πατέρα του, Andy Vanden Berghe. Τα αυτοκόλλητα και τα χρώματα της Fendt είναι αποτέλεσμα της εργασίας του Βέλγου αγρότη Andy Vanden Berghe και του 16χρονου γιου, οι οποίοι θέλησαν να κάνουν το μηχάνημα να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στο τρακτέρ Fendt Vario 942.



Με ένα μικτό αγρόκτημα στην περιοχή του Βελγίου, η οικογένεια είναι μακροχρόνιοι χρήστες τρακτέρ Fendt, το πρώτο εκ των οποίων είναι ένα Farmer 3S το 1965, ενώ τα πιο πρόσφατα μοντέλα είναι τα 104 και 308. Ο Andy και ο Milan όχι μόνο άλλαξαν το χρώμα και πρόσθεσαν τα αυτοκόλλητα, αλλά πρόσθεσαν και την προστατευτική ποδιά στο μπροστινό μέρος, ενώ έφτιαξαν και ράβδο έλξης για το πίσω μέρος.



Με την αφαίρεση του συλλέκτη γρασιδιού των 240 λίτρων, η ράβδος έλξης συνδέεται με ένα μικρό ρυμουλκούμενο. «Χρειάζεται μια σκληρή επιφάνεια για να κινηθεί αλλά το χρησιμοποιούμε για να ρυμουλκούμε δεμάτια και ζωοτροφές για τα τρία άλογά μας», λέει ο Andy.

Ακόμη και ο αριθμός του μοντέλου είναι μελετημένος και εξηγείται εύκολα. Θεώρησαν την επισήμανση ως 1015 Vario (15 ίππων δικύλινδρος κινητήρας Briggs & Stratton στο χορτοκοπτικό) σωστή, αλλά στο τέλος αποφάσισαν ότι το μπροστινό άκρο του τρακτέρ μοιάζει πολύ με αυτό του Fendt 942 Vario.



Έτσι, πρόκειται για μια πλήρη, μέσα-έξω, μεταμόρφωση σε ένα τρακτέρ που κάποτε η οικογένεια θα ήθελε να αποκτήσει. Βραχυπρόθεσμα σκεπτόμενοι πάντως, επόμενος στόχος είναι να κόψουν το γρασίδι με το νέο «Fendt 942 Vario». αλλά και να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρκτόμπερντορφ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία