BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με το σύγχρονο κιβώτιο DualTech VT εξοπλίζει η JCB τα νέα τηλεσκοπικά Loadall Agri

Με την αναβάθμιση πολλών από τους τηλεσκοπικούς φορτωτές Loadall Agri με την ενσωμάτωση Stage V κινητήρων, η JCB εφοδιάζει παράλληλα περισσότερα μοντέλα με το υδρομηχανικό κιβώτιο DualTech VT.

A_THL_542_70_AGRI_PRO_2-1024x768

Βασίλης Σοφός

71
0

Πλήρη αναβάθμιση στην γκάμα των αγροτικού προσανατολισμού τηλεσκοπικών φορτωτών Loadall Agri κάνει η βρετανική κατασκευάστρια JCB, που συνδυάζει τώρα τους σύγχρονους Stage V κινητήρες της με τα εξίσου σύγχρονα υδρομηχανικά κιβώτια συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων DualTech VT.

Η αναβαθμισμένη σειρά μοντέλων ξεκινά με το 532-60 Agri, το οποίο διατηρεί τον κινητήρα των 109 ίππων (81kW), αλλά τώρα έχει το τετρατάχυτο κιβώτιο TorqueLock 4, των 40 χλμ./ώρα της εταιρείας. Αυτό το μοντέλο συνδυάζεται με το 532-60 Agri Super, το οποίο διαθέτει κινητήρα 130 ίππους (97kW) και κιβώτιο DualTech VT, το οποίο για πρώτη φορά εφοδιάζει μοντέλ μικρών και μεσαίων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεις.



«Το DualTech VT ήταν εξαιρετικά αποδοτικό και δημοφιλές στα κορυφαία στη γκάμα μοντέλα μας», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της JCB Agriculture, John Smith. «Τώρα το κάνουμε πιο προσβάσιμο σε ένα ευρύτερο φάσμα αγροτικών επιχειρήσεων προσθέτοντάς το στο πακέτο εξοπλισμού Agri Super και στο μοντέλο των 3,2 τόνων και 6 μέτρων 532-60 που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2020.»

Την κορυφή σε επιδόσεις και προδισγραφές ολοκληρώνει το το 560-80 Agri Super που διαθέτει powershift τεσσάρων ταχυτήτων, αλλά στη νέα κορυφαία προδιαγραφή Agri Xtra έρχεται με κινητήρα 150 ίππων (112kW) και το εξατάχυτο AutoShift ή, όπως είπαμε, το DualTech VT.


Σύμφωνα με την εταιρεία, όλα τα άλλα μοντέλα της σειράς -τα 538-60, 532-70, 542-70 και το 536-95 - διατίθενται στη έκδοση Agri των 109 ίππων (81kW) με το TorqueLock 4. Ύστερα η έκδοση Agri Super διαθέτει 130 ίππους (97kW) με powershift τεσσάρων ταχυτήτων, εξατάχυτο AutoShift ή DualTech VT, ενώ με το πακέτο Agri Xtra αυτά έρχονται με τον κινητήρα των 150 ίππων (112kW) και εξατάχυτο AutoShift ή DualTech VT.



Οι εκδόσεις Agri Super και Agri Xtra εξοπλισμένες με AutoShift στα 542-70 και 536-95 διατίθενται με υδραυλική ισοπέδωση πλαισίου για ασφαλέστερη επέκταση της μπούμας που λειτουργεί σε ανώμαλο έδαφος. Επίσης, η τελική ταχύτητα στα 40 χλμ./ώρα είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα των 6, 7 και 9,5 μέτρων χάρη σε ένα νέο συνδυασμό κιβωτίου ταχυτήτων και άξονα για τις εκδόσεις Agri Super εξοπλισμένες με το τετρατάχυτο powerhift.

Το κινητήριο σύνολο Stage V στα πιο πρόσφατα Loadalls αποτελείται από ένα 4,8 λίτρων μοτέρ JCB 448 DieselMAX με την τεχνολογία επεξεργασίας καυσαερίων SCR και DPF, συστήματα που κρύβονται καλά κάτω από το καπό του κινητήρα. Παράλληλα, η νέα λειτουργία Auto Stop μπορεί να σβήσει τον κινητήρα μετά από μια περίοδο αδράνειας αυτού για να περισσότερη οικονομία καυσίμου.





Όλα τα μοντέλα Loadall Series III διατίθενται στάνταρ με ένα χειριστήριο στο κάθισμα. Ο κλιματισμός είναι προαιρετικός στις εκδόσεις Agri και Agri Super και στα μοντέλα Agri Xtra το τυπικό σύστημα μπορεί να αναβαθμιστεί σε αυτόματο κλιματισμό.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι εκδόσεις Agri Super περιλαμβάνουν το σύστημα ανάρτησης μπούμας της εταιρείας, με δυνατότητα τοποθέτησης έως και 11 φώτων εργασίας LED (στάνταρ στις εκδόσεις Agri Xtra).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία