BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πλήρες κιτ ημιαυτόνομης οδήγησης για αγροτικά οχήματα λανσάρει η FJDynamics

Το νέο κιτ αυτόματης διεύθυνσης FJDynamics προσφέρει έξυπνες και αποτελεσματικές λειτουργίες για ένα ευρύ φάσμα αγροτικών μηχανημάτων, μετατρέποντας τα τελευταία σε έξυπνα μηχανήματα για τη γεωργία ακριβείας.

img03

Βασίλης Σοφός

59
0

Η FJDynamics κάνει διαθέσιμο ένα ισχυρό σύστημα αυτόματης διεύθυνσης για πολλά αγροτικά μηχανήματα, που τοποθετείται ως κιτ σε παλαιά και νέα μοντέλα.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από τις μονάδες αισθητήρων και το GNSS διασφαλίζουν ότι τα γεωργικά μηχανήματα λειτουργούν με ακρίβεια σε διάφορα περιβάλλοντα εργασίας, λέει η εταιρεία για το νέο της ολοληρωμένο σύστημα, το οποίο λειτουργεί μέρα και νύχτα, χωρίς φόβο βροχής ή σκόνης, και ανεξάρτητα από το πόσο κακό είναι το εργασιακό περιβάλλον.

Επίσης, έχει αναπτύχθεί μια λειτουργία που βοηθάει σε περιπτώσεις όπου το σήμα RTK χάνεται, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αγροτών σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Ακρίβεια τοποθέτησης σε επίπεδο εκατοστόμετρου

Χρησιμοποιώντας δορυφορικά σήματα GPS, GLONASS, Beidou και GALILEO για ακριβή τοποθέτηση, σε συνδυασμό με έναν κινητήρα υψηλής ροπής, το κιτ αυτόματης διεύθυνσης FJD μπορεί να προσαρμόσει αυτόματα την κατεύθυνση στην οποία κινείται το όχημα με ακρίβεια στα 2,5 εκατοστά. Το ίδιο κιτ χρησιμοποιεί και αισθητήρα για τον έλεγχο του τιμονιού, έτσι ώστε το όχημα να μπορεί να κινείται αυτόματα σε ευθεία γραμμή.

Αποφυγή εμποδίων

Η ασφάλεια είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητα των αυτόνομων λύσεων οδήγησης. Όταν είναι εξοπλισμένο με ραντάρ μήκους κύματος χιλιοστών με υψηλή ευαισθησία για διασφάλιση της ασφάλειας, το κιτ αυτόματης διεύθυνσης FJDynamics έχει δύο λειτουργίες αποφυγής εμποδίων.

Με το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, το ραντάρ μήκους κύματος - χιλιοστών θα εντοπίσει εμπόδια και θα ειδοποιήσει με συναγερμό, με τον οδηγό να πρέπει απλώς να καθίσει στο όχημα και να παρακολουθεί τη λειτουργία. Εάν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο οδηγός μπορεί ωστόσο να αρχίσει να επεμβαίνει.



Με το πλήρως αυτόνομο σύστημα, το κιτ ελέγχει το ίδιο το όχημα έτσι ώστε να ακολουθεί την προκαθορισμένη διαδρομή του. Σε αυτήν τη λειτουργία, αισθητήρες και κάμερα, αλλά και το ραντάρ μήκους κύματος, ενεργοποιούνται για ανίχνευση εμποδίων και την αποφυγή αυτών. Τα οχήματα μπορούν έτσι να ανιχνεύσουν και να αποφύγουν τα εμπόδια, συνεχίζοντας κανονικά την ασφαλή πορεία τους.

Ένα ευρύ φάσμα προσαρμογών

Αξίζει να τονιστεί το κιτ αυτό είναι κατάλληλο για διάφορες μάρκες γεωργικών οχημάτων, μηχανών συγκομιδής και αλωνιστικών. Μπορεί έτσι να χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία γεωργικών εργασιών όπως σπορά, λίπανση, ψεκασμός και συγκομιδή.

Απομακρυσμένη παρακολούθηση χρησιμοποιώντας μια μεγάλη πλατφόρμα δεδομένων

Με την απόκτηση της θέσης και της ταχύτητας των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, το σύστημα μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες να αποκτήσουν δεδομένα λειτουργίας σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας ίχνη λειτουργίας και γραφήματα καμπύλης ταχύτητας.

Μια κάμερα HD και ένα δίκτυο δεδομένων υψηλής ταχύτητας επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν λοιπόν καλύτερη εικόνα του περιβάλλοντος και να διασφαλίζουν την ποιότητα λειτουργίας του οχήματος. Τα δεδομένα συνδέονται ύστερα με την πλατφόρμα της FJD.

Οι χειριστές μπορούν από εκεί να ελέγξουν πληροφορίες του περιβάλλοντος εργασίας, όπως η κατάσταση των πεδίων, η ποιότητα του αέρα, την κατάσταση λειτουργίας του οχήματος, όλα με μια ματιά. Συνεπώς, το σύστημα επιτρέπει και την πιο ακριβή διαχείριση του αγροκτήματος.

Παρελκόμενα συστήματος

Το κιτ αυτόματης διεύθυνσης FJDynamics αποτελείται από ένα τερματικό ελέγχου, ηλεκτρικό τιμόνι, μονάδα αισθητήρα και κεραία GNSS. Σύμφωνα με την εταιρεία, η οθόνη ειναι υψηλής φωτεινότητας και ευκρίνειας 10,1 ιντσών ενώ το ηλεκτρικό τιμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε είδος περιβάλλοντος.

Η κεντρική μονάδα έχει υπό τον έλεγχό της πολλούς αισθητήρες για να διασφαλίζονται οι λειτουργίες υψηλής ακρίβειας και σταθερότητας λειτουργίας όταν το όχημα λειτουργεί.

Τέλος, το σύστημα ολοκληρώνει η κεραία GNSS που είναι σε θέση να λαμβάνει δεδομένα σχετικά με το μήκος, το πλάτος και την κατεύθυνση, με το σήμα να είναι σχετικά δυνατό και σταθερό, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία