BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ασημένιο μετάλλιο από την EuroTier στο σύστημα ανίχνευσης ασθενειών της Futuro Farming

Στα πλαίσια της επερχόμενης έκθεσης του κτηνοτροφικού κλάδου Eurotier, 9-12 Φεβρουαρίου 2021, οι διοργανωτές απένειμαν τα χρυσά και ασημένια μετάλλια στις καινοτόμες τεχνολογίες και ανάμεσά τους βρέθηκε η εταιρεία Futuro Farming GmbH με το «Calf Monitoring System».

d74efe0efa3165f7__1__2

Βασίλης Σοφός

24
0

Όσο ο αριθμός των μοσχαριών αυξάνεται τόσο και η πίεση για μόλυνση των αυτών μεγαλώνει, λέει η Futuro Farming GmbH, η οποία βραβεύεται από την έκθεση του κτηνοτροφικού κλάδου Eurotier για το καινοτόμο αισθητήρα έγκαιρης ανίχνευσης ασθενειών.



Πρόκειται για ένα σύστημα παρακολούθησης των ζώων που υποστηρίζει τον αγρότη στην εργασία του με ένα ακριβές πακέτο αισθητήρων για την έγκαιρη ανίχνευση ασθενειών -με στόχο την πρόληψη- στα μοσχάρια. Για να γίνει αυτό, ένας παθητικός αισθητήρας υπερύθρων καταγράφει τη συμπεριφορά ενός μοσχαριού.



Παράλληλα, ένας υπολογιστής αξιολογεί το μοτίβο κίνησης και προωθεί τις πληροφορίες στον αγρότη μέσω μιας εφαρμογής για κινητά. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κτηνοτρόφος νοιώθει μεγαλύτερη σιγουριά στους καθημερινούς γύρους επιθεώρησης των ζώων χάρη στο ευφυές και γρήγορο σύστημα αντιδράσεων.



Η κριτική επιτροπή των εμπειρογνωμόνων από την Eurotier αξαίρει συνολικά τη βελτιωμένη παρακολούθηση της αγέλης, που σημαίνει ότι ο κτηνοτρόφος μπορεί να εκτελεί έγκαιρα τη θεραπεία των ασθενειών, έτσι ώστε η πορεία της νόσου να μπορεί να μετριαστεί και να μειωθεί η θνησιμότητα στα μικρά ζώα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία