Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Παρακολούθηση για εξοικονόμηση στο πότισμα ο στόχος του Field Connect της John Deere

Ο νέος σταθμός μέτρησης υγρασίας της John Deere παρακολουθεί τα επίπεδα υγρασίας και τροφοδοτεί με δεδομένα τον αγρότη, βοηθώντας τον να λάβει έγκαιρες αποφάσεις άρδευσης ενώ είναι σε συνεχή επαγρύπνιση για τα επίπεδα αυτής και ενημερώνει τον χρήστη, έτσι ώστε να να εξαλειφθεί το άσκοπο πότισμα. Το τελευταίο, φυσικά, κρατά τα θρεπτικά συστατικά στο σωστό σημείο, δηλαδή στη ρίζα του φυτού.

John-Deere-Field-Connect

Βασίλης Σοφός

391
2

Το σωστό βήμα προς τις βιώσιμες λύσεις για την καλλιέργεια κάνει εδώ και κάποια χρόνια η John Deere, η οποία διαθέτει -και ανανέωσε το 2020- στην αγορά το σύστημα ανίχνευσης υγρασίας Field Connect για το χωράφι.

Δεδομένο είναι ότι τα επίπεδα υγρασίας ποικίλλουν από πεδίο σε πεδίο, αλλά το να γνωρίζει κανείς πότε συμβαίνουν οι διακυμάνσεις στην απόδοση δεν είναι τόσο εύκολο να προβλεφθεί. Σε αυτό επιχειρεί να βοηθήσει το σύστημα παρακολούθησης του εδάφους John Deere Field Connect, το οποίο επικουρεί στον εντοπίσμό του σημείου όπου ευδοκιμούν οι καλλιέργειες, προστατεύονται οι πόροι και αυξάνονται τα κέρδη.  Όντας διαισθητικό και φιλικό προς τους αγρότες, το σύστημα John Deere Field Connect χρησιμοποιεί ανιχνευτές εγκατεστημένους στο πεδίο για την παρακολούθηση των επιπέδων υγρασίας σε διάφορα βάθη. Στη συνέχεια στέλνει τις πληροφορίες στο κινητό και τον υπολογιστή, πλατφόρμες όπου μπορεί να δει κανείς δεδομένα χρήσιμα για τη λήψη έγκαιρων αποφάσεων άρδευσης, και αυτό από οπουδήποτε.  

Ο χρήστης μπορεί να δει εάν τα επίπεδα υγρασίας του εδάφους είναι ισορροπημένα και να αποφασίσει ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν, όπως η παροχή περισσότερου νερού για την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών ή λιγότερο νερό.

Με τα επίπεδα υγρασίας του εδάφους ισορροπημένα, οι καλλιέργειες μπορούν έτσι να απορροφήσουν αποτελεσματικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, με άμεσο αποτέλεσμα τις υψηλότερες αποδόσεις και τη συνολικά βελτιωμένη ποιότητα της καλλιέργειας.  Να τονιστεί, τέλος, ότι η εταιρεία έχει ενσωματώσει και νέους περιβαλλοντικούς αισθητήρες στο μηχάνημα, οι οποίοι μετρούν τη θερμοκρασία του αέρα και του εδάφους, την ταχύτητα του ανέμου, την υγρασία, την ηλιακή ακτινοβολία, τη βροχόπτωση και την υγρασία των φύλλων, για την πλήρη γνώση του τι ακριβώς συμβαίνει πάνω από το έδαφος, αλλά και κάτω από αυτό.

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

22-01-2021 13:17Μακης

Και τσάμπα να το πάρεις άχρηστο θα σου είναι.Με το μέγεθος των εκμεταλλεύσεων που έχουμε Ελλαδα καιε τις τιμές που έχουν τα προϊόντα μας απλά επιβιώνουμε.Αν δουν ότι την κοπαναμε το πολύ πολύ να μας δώσουν καμμια επιδότηση για να μην εξαφανιστουμε....

Απάντηση

21-01-2021 18:20Spiros

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ Κ ΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία