BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Γρήγορο και «3D» δέσιμο τα ατού της τυλιχτικής Kuhn RW 1810

H νέα συρόμενη τυλιχτική της Kuhn έρχεται προαιρετικά με σύστημα 3D Wrapping ενώ μπορεί να τυλίξει 100 μπάλες την ώρα με 6 φιλμ.

bale-wrapper-rw-1810-kuhn_4_

Βασίλης Σοφός

13
0

Με 30% γρηγορότερο κύκλο εργασίας, η τυλιχτική RW 1810 δε χρειάζεται να βιαστεί για να προλάβει τη χορτοδετική στο πεδίο, λέει η Kuhn, η οποία εξοπλίζει το νέο της μηχάνημα με τις τελευταίες τεχνολογίες από την φαρέτρα της.

Το νέο παρελκόμενο είναι μάλιστα ικανό να φορτώνει τα βαρύτερα δεμάτια διαμέτρου έως 160 εκατοστών, βάρους 1400 κιλών ενώ είναι εφοδιασμένο με το σύστημα AUTOLOAD που λειτουργεί με λέιζερ και ανιχνεύει το δεμάτι που πλησιάζει, θέτοντας το βραχίονα φόρτωσης στη θέση προ-φόρτωσης.



Το  σύστημα φόρτωσης, με το βραχίονα φόρτωσης ενσωματωμένο στο πάτωμα περιτυλίγματος, επιτρέπει στο δεμάτι να κυλά απαλά στο πάτωμα χωρίς επιπλέον διαδικασίες. Σύμφωνα με την Kuhn, οι δίδυμοι δορυφορικοί βραχίονες με προεντατήρες τυλίγουν το δεμάτι σε υψηλές ταχύτητες αμέσως μετά τη φόρτωσή του. Μόλις εφαρμοστεί η σωστή ποσότητα στρώσεων μεμβράνης, η μεμβράνη κόβεται και συγκρατείται σταθερά από τους κόπτες ταινιών τύπου ψαλιδιού.

Προαιρετικά, το RW 1810 μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα 3D Wrapping και σε συνδυασμό με τη χορτοδετική να λειτουργεί μέσω του τερματικού KUHN VT 30 και το λογιμσικό PROCESS VIEW. Το κλειδί για την καινοτόμο διαδικασία περιτύλιξης τύπου 3D είναι η ικανότητα κατανομής της συνολικής ποσότητας φιλμ πιο ομοιόμορφα και αποτελεσματικά σε ολόκληρη την επιφάνεια του δεματιού. Τυλίγοντας πρώτα την κυλινδρική επιφάνεια του δέματος, αποκλείεται ο περισσότερος αέρας και διατηρείται το σχήμα του δεματιού, ακόμη και μετά από μεγάλες περιόδους αποθήκευσης.



Οι ευάλωτες γωνίες του δέματος προστατεύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις συμβατικά τυλιγμένες μπάλες ενώ η ταινία τυλίγεται πολύ σφιχτά γύρω από το δεμάτι, δίνοντας λιγότερες πιθανότητες βλάβης της ταινίας κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση.

Στρογγυλό πικ άπ

Τα πατώματα τυλίγματος της Kuhn είναι εξοπλισμένα με δύο κυλίνδρους και τέσσερις ζώνες σε απόσταση και, όπως λέει η κατασκευάστρια, αυτός ο σχεδιασμός παρέχει μια σταθερή βάση για το δεμάτι στο περιστρεφόμενο πικάπ.

Οι τέσσερις ζώνες παρέχουν όμως και πολύ καλή πρόσφυση και ομοιόμορφη περιστροφή του δεματιού. «Ακόμη και η περιστροφή των δεματιών είναι ζωτικής σημασίας για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη επικάλυψη με το φιλμ για τη διατήρηση της ποιότητα του υλικού κατά την αποθήκευση», επισημαίνει η Kuhn.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία