BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Επετειακή και αναβαθμισμένη έκδοση του χορτοκοπτικού Multicut 460 της Spearhead

Η κατασκευάστρια περιστροφικών χορτοκοπτικών Spearhead παρουσίασε ένα ειδικό μοντέλο που σηματοδοτεί τα 20α γενέθλια του δημοφιλούς της Multicut 460. Η νέα επετειακή έκδοση Y20 προσφέρει όμως, εκτός από αλλαγές στους χρωματισμούς, τις καλύτερες προδιαγραφές που θα μπορούμε να λάνει το μοντέλο.

Multicut_470_5dc4313028777

Βασίλης Σοφός

93
0

Εδώ και 20 χρόνια, το χορτοκοπτικό Multicut 460 της Spearhead έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη ως ένα ισχυρό και μακράς διαρκείας χλοοκοπτικό, κυρίως λόγω της πολύ καλής ποιότητας κοπής, ειδικά σε βοσκότοπους. Η εταιρεία ήρθε τώρα να λανσάρει την έκδοση Y20, ένα μοντέλο πλήρους εξοπλισμού, βασισμένο φυσικά στο κανονικό 460.

Αναλυτικότερα, το Y20 περιλαμβάνει ένα νέο, πιο ισχυρό κιβώτιο ταχυτήτων 165 ίππων, που καλύπτεται από μια δωρεάν πενταετή εγγύηση. Παρέχοντας 50% περισσότερη ισχύ όταν απαιτείται, οι υπερμεγέθεις άξονες και τα γρανάζια αυξάνουν το ύψος κατά 30%.



Παράλληλα, η κάτω πλευρά του μηχανήματος προστατεύεται πλήρως, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ζημιάς. Εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό στο νέο μηχάνημα είναι το βραβευμένο σύστημα Starcut Knife έξι λεπίδων. με την εταιρεία να συνηθίζει να το ενσωματώνει στα κορυφαία μοντέλα της. Το σύστημα αυτό διασφαλίζει ότι το Y20 προσφέρει ανώτερη κοπή, χρησιμοποιώντας έξι λεπίδες και όχι τρεις, ενώ η κοπή είναι ταχύτερη. Η κατασκευάστρια μιλάει και για μια εξοικονόμηση καυσίμου έως και 60% σε σύγκριση με τα συστήματα σταθερού μαχαιριού.

Ακόμη, χάρη στην ανάρτηση Hydragas που μειώνει την πίεση του φορτίου, το Y20 προσφέρει μια πιο ομαλή κίνηση. Άλλα χαρακτηριστικά είναι οι φαρδύτεροι τροχοί για την αντιμετώπιση του σκληρού εδάφους, ένα επίπεδο κεντρικό πάτωμα για ευκολότερη συντήρηση και μια ανθεκτικότερη δομή σε αυτό.



Η Spearhead κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Multicut 460 το 2001. Ήταν ο διάδοχος των περιστροφικών χλοοκοπτικών GS400 και 450. Η ανάπτυξη του δημοφιλούς μοντέλου συνεχίστηκε σε ετήσια βάση και το 2007 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην Agritechnica λόγω του συστήματος Starcut Knife έξι λεπίδων που κυκλοφόρησε ως προαιρετικός εξοπλισμός στα μοντέλα.

Παρόμοιες διακρίσεις είχε πριν από το 2018 και το ισχυρό, νέο κιβώτιο ταχυτήτων της Spearhead που διατίθεται στα μεγαλύτερα μοντέλα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία