BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Extra 7100 VARIO BX: Η «4 σε 1» λύση της Vicon για κοπή και ξήρανση

Η Vicon εισάγει στην αγορά τον συνδυασμό EXTRA 7100 VARIO BX, ένα χορτοκοπτικό-χορτοξηραντικό μηχάνημα πεταλούδας, το οποίο καταφέρνει να διαμορφώνει μια μεγάλη θημωνιά, τρεις μικρές ή μια πλήρους πλάτους.

VI_EXTRA7100TBX_002_productslider

Βασίλης Σοφός

14
0

Ποικίλες δυνατότητες σε πλάτος και αριθμό θημωνιών δίνει η Vicon με το συνδυασμό EXTRA 7100 VARIO BX, ένα πακέτο εμπρόσθιων και οπίσθιων χορτοκοπτικών-χορτοξηραντικών για μεγάλες θημωνιές, σε συνδυασμό με τη λύση ιμάντων χορτοσυλλογής BX.

Το χλοοκοπτικό διαθέτει αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας ιμάντα, εύκολη ρύθμιση ύψους ιμάντα, λειτουργικότητα ενίσχυσης ιμάντα στα κεφαλάρια και λειτουργία Autostop που μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. 
 Επιλογές δημιουργίας της επιθυμητής θημωνιάς Το EXTRA 7100 VARIO BX διατίθεται στις εκδόσεις 7100T ή 7100R.

Αμφότερα υποστηρίζουν πλάτος εργασίας 9,8 έως 10,2 μέτρων και περιλαμβάνουν 10 δίσκους τριών λεπίδων ανά χλοοκοπτικό. Το 7100T χρησιμοποιεί χάλυβα SemiSwing και το 7100R έναν κύλινδρο. Και οι δύο χρησιμοποιούν ένα σύστημα ανάρτησης QuattroLink που χρησιμοποιεί τέσσερις βραχίονες ανάρτησης προσαρτημένους σε έναν σταθερό βραχίονα μεταφοράς.



Παράλληλα, η μονάδα κοπής κινείται ανεξάρτητα πάνω από το πεδίο, προσαρμόζεται άμεσα στις αλλαγές του περιγράμματος του εδάφους σε κατακόρυφο εύρος 700 χιλιοστών πάνω-κάτω και σε μια εγκάρσια περιοχή 30 μοιρών. 


Όπως αναφέρει η κατασκευάστρια, μαζί με τις αυτόματες ρυθμίσεις ταχύτητας του ιμάντα, το EXTRA 7100 VARIO BX μπορεί να ανιχνεύσει αμέσως πότε ανυψώνεται ένας ιμάντας ή μια μονάδα κοπής και αντισταθμίζει αμέσως, έτσι ώστε η περικοπή να παραμένει εντός του προβλεπόμενου πλάτους.

Η λειτουργία Autostop, παράλληλα, σταματά αυτόματα τους ιμάντες όταν ανυψώνονται, για εξοικονόμηση καυσίμου ενώ εν κινήσει η υδραυλικά ρυθμιζόμενη ικανότητα ύψους ιμάντα παραδίδει την περικοπή στην κορυφή της θημωνιάς που δημιουργείται από το μπροστινό χλοοκοπτικό για ένα στενό σχήμα θημωνιάς.



Να σημειωθεί, τέλος, ότι το μηχάνημα ξήρανσης διαμορφώνει τρεις ξεχωριστές θημωνιές, με τα πτερύγια απλώματος FlipOver να υποστηρίζουν την 100% ευρεία διάδοση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία