Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σβάρνα τριών σειρών στη νέα γκάμα των Kverneland Enduro Pro και Turbo

Οι νέοι νομικοί κανονισμοί, οι αυξημένες απαιτήσειςτων καταναλωτών και οι ειδικοί όροι βιολογικής καλλιέργειας με τη διακοπή πολλών εγκρίσεων φυτοφαρμάκων σε διάφορες χώρες δημιουργούν αυξημένη ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις έναντι της παραδοσιακής χρήσης ζιζανιοκτόνων, με την Kverneland να είναι από τις εταιρείες που τάσσονται υπέρ αυτής της στρατηγικής.

cultivators-turbo-3000-kverneland_3_

Βασίλης Σοφός

168
0

Ο μηχανικός έλεγχος ζιζανίων - ο οποίος χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό στη βιολογική γεωργία - προσφέρει επίσης στους αγρότες μια καλή επιλογή για τον έλεγχο των ζιζανίων. Ως ειδικός καλλιεργειών, η Kverneland προσφέρει τώρα μια προαιρετική σβάρνα για τους καλλιεργητές Turbo και Enduro Pro.

Καλλιέργεια

Η καλλιέργεια μετά τη συγκομιδή είναι το πρώτο βήμα στον έλεγχο των ζιζανίων. Συνήθως το πρώτο και σχετικά ρηχό πέρασμα χρησιμοποιείται για να φέρει τα ζιζάνια ρίζας στην επιφάνεια έτσι ώστε να στεγνώσουν. Ταυτόχρονα, αυτή η ανάμιξη διασφαλίζει ότι τα ζιζάνια δεν θα βλαστήσουν ξανά.

Πλεονεκτήματα της σβάρνας των τριών σειρών

«Με τη βοήθεια μεγάλων κομματιών της σβάρνας, οι ρίζες κόβονται πλήρως σε ρηχό βάθος κατά την καλλιέργεια ενώ η ακόλουθη σβάρνα βγάζει τα ζιζάνια από το έδαφος, έτσι ώστε οι ρίζες να στεγνώσουν στην επιφάνεια του εδάφους», εξηγεί ο Michael Kotthoff, υπεύθυνος προϊόντων της Kverneland Deuschland GmbH. «Αυτή η τεχνική είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τα ζιζάνια ρίζας, τα λεγόμενα ριζώματα και άλλα ζιζάνια που τείνουν να βλαστήσουν ξανά αμέσως μετά την πίεση από έναν κύλινδρο.Εάν ο καλλιεργητής χρησιμοποιείται για την προετοιμασία της σποροκλίνης, η σβάρνα υποστηρίζει επίσης το απαραίτητο αποτέλεσμα θρυμματισμού και ισοπέδωσης. " Πλήρης γκάμα για τα μοντέλα Turbo και Enduro Pro Η νέα σβάρνα τριών σειρών είναι διαθέσιμη για τις τελευταίες γενιές καλλιεργητών Kverneland:

Σειρά Turbo: Επίπεδος καλλιεργητής (βάθος εργασίας 3-20 εκατοστά) με πλάτος εργασίας 3 έως 8 μέτρα (άκαμπτο εξάρτημα, αναδιπλούμενο) με απόσταση δονιτών 19 εκατοστά

Σειρά Enduro Pro: Βασικός καλλιεργητής (βάθος εργασίας 5-35 εκατοστά) με πλάτος εργασίας 3 έως 5 μέτρα (άκαμπτο και αναδιπλούμενο) με απόσταση δοντιών 28 εκατοστά

Τεχνικές λεπτομέρειες της σβάρνας των τριών σειρών

Η σβάρνα διαθέτει δάχτυλα μήκους 750 χιλιοστών με διάμετρο 16 χιλιοστά και ατομική προστασία με ελατήριο. Οι τροχοί ελέγχου βάθους εγγυώνται το βέλτιστο βάθος εργασίας του καλλιεργητή. Η σβάρνα των τριών σειρών αιωρείται υδραυλικά: η πίεση στο έδαφος μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα από την καμπίνα ενώ στην περίπτωση μεγαλύτερων ποσοτήτων αχύρου ή υπολειμμάτων, ο οδηγός μπορεί να σηκώσει τα δόντια κατά την οδήγηση, εάν η σβάρνα χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για να θρυμματιστεί η σποροκλίνη, η πίεση μπορεί να αυξηθεί από το τρακτέρ για πιο εντατική επεξεργασία.Διαφορετικές γωνίες εργασίας Διαφορετικές γωνίες ρύθμισης της σβάρνας εξασφαλίζουν τέλεια ισοπέδωση, λέει η Kverneland:

-Κεντρική χειροκίνητη ρύθμιση των τριών σειρών με εύκολη πρόσβαση στο πίσω μέρος του μηχανήματος

-Ανεξάρτητη ρύθμιση γωνίας σε κάθε σειρά δοντιών για να κάνουν τις μπροστινές σειρές να φαίνονται πιο επιθετικές από το πίσω μέρος και να βελτιστοποιήσουν τη ροή του εδάφους

-Προσαρμογή της κλίσης του πλαισίου των λεπίδων σε συνδυασμό με ρυθμιζόμενη επιθετικότητα για τέλεια ροή και σταθερό βάθος εργασίαςΓια ελαφρά έως βαριά εδάφη -ανεξάρτητα από την ποσότητα υπολειμμάτων - η σβάρνα των τριών σειρών προσφέρει πάντα τη σωστή ρύθμιση για να επιτύχει τέλεια ισοπέδωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία