BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αποκάλυψη της πρωτότυπης αυτόνομης σπαρτικής από την Horsch

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, ένας από τους διευθύνοντες συμβούλους της εταιρείας Horsch, αποκάλυψε μια εκπληκτική ιδέα για μια αυτοκινούμενη μηχανή σποράς που λειτουργεί χωρίς οδηγό.

Horsch-prototype-automoteur

Βασίλης Σοφός

13
0

Με τοποθετημένες ερπύστριες, δανεισμένες από το τρακτέρ Axion 900 Terra Trac και την απουσία καμπίνας στις πρώτες εντυπώσεις, η αυτοκινούμενη σπαρτική της Horsch είναι ενδεχομένως το πρώτο αυτόνομο μηχάνημα σποράς, που θυμίζει όμως τις αυτοκινούμενες μονάδες Leeb PT330 και PT350 στον τρόπο λειτουργίας.

Το μηχάνημα της φωτογραφίας φιλοξενεί ένα θερμικό κινητήρα σύμφωνα και ένα πνευματικό σύστημα για τη διαχείριση της πέδησης. Όσον αφορά στη μετάδοση, η Horsch έχει υιοθετήσει ένα υδροστατικό κιβώτιο αλλά θα ήθελε να προσθέσει ένα συνεχώς μεταβλητό κιβώτιο αν το μηχάνημα λάβει το πράσινο φως για μαζική παραγωγή.

Το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με πλαίσιο και χοάνη σπόρων ενώ η σύνδεση γίνεται μέσω ενός σχετικά συμβατικού συνδέσμου. Στη σελίδα του, ο Philipp Horsch λέει μόνο στα γερμανικά «Sie fährt…», που σημαίνει ότι το μηχάνημα «προχωρά».

Ο ίδιος αναφέρει ότι η αυτονομία στην οδήγηση θα επιτρέψει στον χειριστή να είναι ακόμη πιο κοντά στο πεδίο, να ελέγχει, να παρακολουθεί και να συντονίζει καλύτερα, αντί να κάθεται σε μια καμπίνα, κάτι που «θα είναι πολύ πιο διασκεδαστικό», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία