BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Future Acres λανσάρει τον βοηθό Carry για μια «ρομποτική» συγκομιδή χωρίς κούραση

Η νεοφυής επιχείρηση Future Acres φέρνει τη βιώσιμη γεωργική ρομποτική στη γεωργική βιομηχανία και με το ξεκίνημά της συγκεντρώνει 3 εκατομμύρια δολάρια μέσω του ιστότοπου SeedInvest των μετοχών crowdfunding. Η εταιρεία ανέπτυξε τώρα έναν αυτόνομο, ηλεκτρικό ρομποτικό «συνεργάτη» στη συγκομιδή, με την ονομασία Carry.

47ec0868f7031277e0d921705099d6e8

Βασίλης Σοφός

48
0

Με στόχο να βοηθήσει τους αγρότες να συλλέγουν με το χέρι αλλά πιο γρήγορα και με λιγότερη σωματική κούραση τη σοδειά, η νεοφυής επιχείρηση Future Acres λανσάρει τον βοηθό Carry, ένα ρομποτικό ηλεκτρικό όχημα,προσφέροντας έτσι μια προσιτή λύση που όχι μόνο βελτιστοποιεί τη γεωργική παραγωγή αλλά φέρνει και μια νέα παραγωγικότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων στον κλάδο της συγκομιδής. Σύμφωνα με την εταιρεία, με αυτό το όχημα ωθείται η βιομηχανία «σε μια νέα εποχή ευημερίας, ορθής προμήθειας και βιωσιμότητας».

Μέσω της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης (AI), του αυτοματισμού και της ηλεκτρικής ενέργειας, ο ηλεκτρικός «σύντροφος» της αγροτικής ρομποτικής συγκομιδής, Carry, στοχεύει στο να βελτιώσει τη διαδικασία συγκομιδής με τη δυνατότητα μεταφοράς έως 500 κιλών καλλιεργειών σε όλα τα εδάφη και σε όλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η αυτοματοποιημένη διαδικασία αυξάνει την αποδοτικότητα της παραγωγής έως και 30%.



Παράλληλα, η τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης και οι δυνατότητες όρασης μέσω ειδικού λογισμικού επιτρέπουν στο μηχάνημα να αποφεύγει εμπόδια όπως τα δέντρα και τους ανθρώπους, να συλλέγει δεδομένα και να τα αξιοποιεί για την περαιτέρω βελτίωση της ακρίβειάς του. Χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, ή μέσω τηλεχειρισμού, το Carry ακολουθεί με ασφάλεια τους εργάτες της καλλιέργειας για μια ολόκληρη εργασία ενώ το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με εναλλασσόμενη σειρά μπαταριών 7-10 ωρών.

Σημαντικό κέρδος ανά σεζόν

Η Future Acrees λέει ένα Carry που λειτουργεί στα χωράφια μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μιας αύξηση αποδοτικότητας πάνω από 11.000 ευρώ ανά σεζόν. «Και με πολλά Carry να λειτουργούν αυτόνομα για τη μεταφορά καλλιεργειών από το χωράφι πίσω στο αγρόκτημα, 5-10 εργαζόμενοι μπορούν να παραμείνουν επικεντρωμένοι στην ποιότητα, την προσεκτική προμήθεια, χωρίς να χρειάζεται να πηγαινοέρχονται κάνοντας χιλιόμετρα», λέει χαρακτηριστικά ένας από τους εκπροσώπους της νεοφυούς επιχείρησης.

Με εστίαση στη γεωργία ακριβείας

Η Future Acres αναφέρει ότι σχεδιάζει επίσης να επικεντρωθεί στη γεωργία ακριβείας, στη μέτρηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και στην υγεία των καλλιεργειών, στον εντοπισμό της απόδοσης, της ποιότητας, χωρίς να προσθέτει εκπομπές ή τοξίνες στα χωράφια στα οποία διασχίζει με όλα τα μελλοντικά της μηχανήματα. Η προσέγγιση που υποστηρίζεται από τη μηχανική μάθηση θα χρησιμεύσει τελικά για τη βελτίωση της τελικής ποιότητας των τροφίμων που φθάνουν στα ράφια των καταναλωτών.



«Το Carry είναι το μέλλον της συγκομιδής και θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις ζωές εκείνων που εργάζονται ώρες στο χωράφι κάθε μέρα. «Η γεωργική βιομηχανία αντιμετωπίζει μια φαινομενικά ατελείωτη λίστα προκλήσεων σε επίπεδο οικονομικών, εργαζομένων και βιωσιμότητας», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Future Acres Suma Reddy.

«Το όραμά μας με το Carry ήταν να αναπτύξουμε ένα εργαλείο και ένα σύστημα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτών των στρεσογόνων παραγόντων και να προωθήσει ταυτόχρονα τη βιομηχανία παρέχοντας μια λειτουργική λύση ικανή να υποστηρίξει τους εργαζόμενους μειώνοντας τον σωματικό πόνο στην πλάτη, τους στριμμένους αστραγάλους και τους επιβαρημένους ώμους. Έτσι, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις ζωές εκείνων κάθε μέρα, μειώνοντας παράλληλα το κόστος και βοηθώντας τους να παραμείνουν κερδοφόροι», σημείωσε η ίδια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία