BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Turbo T: Οι κορυφαίοι στην γκάμα καλλιεργητές της Kverneland σε εκδόσεις 6,5 και 8 μέτρων

Με στόχο τους παραγωγούς λαχανικών και σιτηρών, το Turbo T, είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, ιδιαίτερα χρήσιμο για την αντιμετώπιση καλαμποκιού αραβοσίτου ή υπολειμμάτων τεύτλων ζωοτροφών. Το μηχάνημα προσφέρει απόσταση 725 χιλιοστών κάτω από το πλαίσιο, σε συνδυασμό με πόδια σε απόσταση 190 χιλιοστών.

506f9859883e7c1a7d57d1ff999f8e03_XL

Βασίλης Σοφός

86
0

Μεταφέροντας 31 ή 44 δόντια αντίστοιχα, τα μηχανήματα Turbo T 6500 και 8000 είναι εξοπλισμένα με τα γνωστά δόντια της Kverneland, τα Triflex 400-, με την άμεσα αναγνωρίσιμη πράσινη, διαμόρφωση σούστας που δε θέλει συντήρηση. Προσφέροντας αντίσταση έως 400 κιλά, η διάταξη μπορεί να λειτουργήσει σε βάθη εργασίας από 3 έως 20 εκατοστά. Τ

ο μηχάνημα δίνει ένα «πλήρες κόψιμο» σε όλο το πλάτος εργασίας, με έναν συνδυασμό καλής ταχύτητας προς τα εμπρός και συντονισμού στο πόδι, χαρακτηριστικό που προσφέρει καλή ανάμιξη απορριμμάτων και οργανικής ύλης.

Πρόσθετο όφελος από όλο αυτό, ένα επίπεδο φινίρισμα. Η απαίτηση ισχύος κυμαίνεται από 35-40 ίππους ανά μέτρο εργασίας, ενώ η συνήθης συντήρηση διατηρείται επίσης χαμηλή με τη χρήση συγκροτημάτων υψηλής ποιότητας χάλυβα και σφραγισμένα έδρανα.

Για υψηλές ημερήσιες αποδόσεις, οι 450 ίπποι προσφέρουν το ιδανικό αποτέλεσμα. Για πιο ρηχές εργασίες ή ελαφρύτερους τύπους εδάφους, οι επιλογές του μηχανήματος περιλαμβάνουν μύτη 150 χιλιοστών ή τη μύτη «Tiger», ειδικά σχεδιασμένη για εδάφη με πέτρες.



Πίσω από τα δόντια, ένα στοιχείο ισοπέδωσης αποτελείται από μια περιστρεφόμενη διαμόρφωση δίσκου. Αυτό ταιριάζει σε όλες τις συνθήκες, ιδιαίτερα στη βαριά γη και στους μεγάλους όγκους αχύρου, πριν από την τελική ενοποίηση και το φινίρισμα από το Actipacker διαμέτρου 565 χιλιοστών που τοποθετείται πίσω.

Η ευκολία χρήσης έρχεται επίσης από τους υδραυλικούς κυλίνδρους και αποστάτες για έλεγχο βάθους. Ο καλλιεργητής διαθέτει όμως και μια ξεχωριστή χειροκίνητη ρυθμιζόμενη χειρολαβή για το στοιχείο ισοπέδωσης. Όταν ρυθμίζεται το βάθος εργασίας, ένας παράλληλος σύνδεσμος διασφαλίζει ότι το σύστημα ισοπέδωσης προσαρμόζεται και αυτό για να διατηρεί σταθερή την ποιότητα της εργασίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία