BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Sitia λανσάρει το υβριδικό και αυτόνομο αγροτικό ρομπότ Trektor

Το αυτόνομο Trektor με κινητήρα πετρελαίου και μπαταρίας της Sitia μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορους τύπους καλλιεργειών χάρη στο μεταβλητό ύψος και το μεταξόνιό του.

Sitia-Trektor-1-1-1024x683

Βασίλης Σοφός

52
0

Το Trektor είναι ένα πολύ προσαρμόσιμο ρομπότ που μπορεί να μεταβάλλει την τροχιά, το ύψος και το μεταξόνιο του για τη διαχείριση των δενδροκομικών και οπωροκηπευτικών εργασιών, και των αμπελώνων με μεγάλες ή στενές σειρές. Το σύστημα GNSS RTK που διαθέτει σημαίνει ότι το ρομπότ είναι απόλυτα ακριβές, ενώ οι αισθητήρες και οι προφυλακτήρες του ενεργούν ως πρόσθετες προφυλάξεις ασφαλείας.

Μια σειρά από εργαλεία

Το αυτόνομο μηχάνημα Trektot λειτουργεί με μια σειρά εργαλείων Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα παραδοσιακό τρακτέρ σε όλες τις εργασίες και συχνά πολλές εργασίες μπορούν να εκτελεστούν ταυτόχρονα.



Το Trektor είναι εξοπλισμένο με έναν τυπικό σύνδεσμο τριών σημείων (CAT II) με τα σημεία σύνδεσης να βρίσκονται πίσω και μεταξύ των τροχών. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα υπάρχοντα εργαλεία τους. Παράλληλα, το μεταβλητό πλάτος, το ύψος και το μεταξόνιο καθιστούν δυνατή την προσαρμογή του μηχανήματος σε διαφορετικά εργαλεία και διαφορετικές καλλιέργειες.

Trektor: το μηχάνημα της μετάβασης

«Θεωρούμε ότι το Trektor είναι μια μηχανή μετάβασης, επειδή θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους αγρότες να μπορούν να χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα εργαλεία τους και ίσως, αν θέλουν, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Trektor όταν είναι έτοιμοι για τις νέες πρακτικές που έρχονται (ηλεκτρικά εργαλεία ή ανάλυση δεδομένων, για παράδειγμα)», δήλωσε ο Fabien Arignon, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Sitia.



Φυσικά, η Sitia εργάζεται για να βελτιώσει τις δυνατότητες τουTrektor συνεργαζόμενη με πανεπιστήμια για έρευνα και ανάπτυξη και με κατασκευαστές εφαρμογών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία