BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Χρονιά με υψηλά κέρδη το 2020 για τους Γερμανούς κατασκευαστές αγροτικών μηχανημάτων

Οι πωλήσεις τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά πέντε τοις εκατό πέρυσι αγγίζοντας το ρεκόρ των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

a007b7ce-edda-11e9-a55a-30afa498db1b

Βασίλης Σοφός

24
0

Ιδιαίτερη έλξη από γερμανικά μηχανήματα του αγροτικού κλάδου φαίνεται ότι νοιώθουν οι αγοραστές σε όλο τον κόσμο, αφού, σύμφωνα με την ένωση γεωργικών μηχανημάτων VDMA, οι πωλήσεις τρακτέρ αυξήθηκαν σχεδόν 11%. Η αγορά τεχνολογιώ προστασίας των καλλιεργειών σημείωσε επίσης διψήφια αύξηση ενώ οι πωλήσεις λιπασματοδιανομέων αυξήθηκε κατά 5,0%.

Ένας σημαντικός παράγοντας που εξηγεί αυτό το καλό αποτέλεσμα ήταν η απότομη αύξηση των τιμών των σιτηρών κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους. «Επί του παρόντος βλέπουμε μια υψηλή ζήτηση για δημητριακά παγκοσμίως», λέει ο διευθύνων σύμβουλος Bernd Scherer της ένωσης VDMA.

«Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο σε περιόδους κρίσεων, αν και οι κερδοσκοπικές προσδοκίες διαδραματίζουν επίσης κάποιο ρόλο», λέει ο ίδιος. Μάλιστα η ένωση VDMA, με έδρα την Φρανκφούρτη, αναμένει ανάλογη ζήτηση για τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα και αυτό το έτος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία