BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το πακέτο ψηφιακών λύσεων Seed Complete της Pöttinger υπό πραγματικές συνθήκες

Ο Gerhard Forster, ένας επαγγελματίας αγρότης, εξαίρει τα οφέλη σε πραγματικές συνθήκες που προσφέρει στο πεδίο το ολοκληρωμένο πακέτο ψηφιακών λύσεων Seed Complete στις σπαρτικές Aerosem 4002 ADD της Pöttinger.

AEROSEM_3002_1_2

Βασίλης Σοφός

14
0

Ο αυστριακός κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων Pöttinger, θέλοντας να τονίσει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα σύγχρονα συστήματα σποράς και διασύνδεσης μηχανημάτων του χρησιμοποιεί το παράδειγμα του γεωργού Gerhard Forster, ο οποίος δουλεύει στα 95 στρέμματα με την σπαρτική Aerosem 4002 ADD σε συνδυασμό με την περιστροφική σβάρνα Lion 403. Εκτός από την ηλεκτρική μονάδα μέτρησης, σημαντικό μέρος του εξοπλισμού στη νέα σπαρτική παίζει το τερματικό CCI 1200 με το πακέτο Seed Complete, λένε.

Το Seed Complete είναι ένα πακέτο με έξυπνες λύσεις καλλιέργειας, συμπεριλαμβανομένης μιας μονάδας επικοινωνίας. Αυτή επιτρέπει τη χρήση του ελέγχου μεταβλητού ρυθμού (ο ρυθμός σπόρου προσαρμόζεται με ακρίβεια στις επιμέρους συνθήκες εδάφους χρησιμοποιώντας χάρτες εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί εκ των προτέρων στον υπολογιστή) και του ελέγχου τμήματος (η μέτρηση στο ακρωτήριο ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόματα).



Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων και επικοινωνίας με το agrirouter, την πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων, αλλά και την πύλη δεδομένων πεδίου Next Farming. Με αυτές τις πλατφόρμες που βασίζονται στο υπολογιστικό σύννεφο (cloud), όλα τα δεδομένα του μηχανήματος που προκύπτουν κατά τη σπορά μπορούν να καταγραφούν με ακρίβεια και να διατεθούν για μεταγενέστερη αξιολόγηση και τεκμηρίωση.

Δοκιμασμένο στο πεδίο

«Το CCI 1200 ανοίγει πολλές δυνατότητες για μένα. Όλες οι συσκευές ISOBUS μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ένα τερματικό. Μέσω της επικοινωνίας agrirouter, τα δεδομένα του μηχανήματος του μικτού στόλου μου μπορούν να μεταφερθούν στο Next Machine Management και στο Next Farming. Μπορώ να βρω αμέσως όλα τα σχετικά δεδομένα που χρειάζομαι για τεκμηρίωση στο αγρόκτημά μου ενώ παράλληλα οι πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες λιπασμάτων και σποράς είναι πάντα διαθέσιμες και μπορούν να εντοπιστούν πλήρως, ακόμη και με την πάροδο των ετών», λέει ο Gerhard Forster για την καλή εμπειρία χρήσης που εχει με τον παραπάνω εξοπλισμό. Από την άλλη πλευρά, η τεκμηρίωση διατηρείται απλή.

Οι εντολές δημιουργούνται στο τερματικό πριν ξεκινήσει η εργασία και στη συνέχεια γίνεται απευθείας επεξεργασία. Μόλις ολοκληρωθεί η εργασία, τα δεδομένα που συλλέγονται μεταφέρονται στο Next Machine Management μέσω του δικτύου δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Για το σκοπό αυτό δημιουργείται ένα σημείο πρόσβασης WLAN χρησιμοποιώντας το smartphone.

Σπέρνοντας

Η τεχνολογία σποράς κατάφερε να πείσει τον αγρότη το περασμένο φθινόπωρο του 2020 κάτω από δύσκολες συνθήκες σποράς. Επιπλέον, το τμήμα ελέγχου τον ικανοποίησε πλήρως. Η κεφαλή του διανομέα IDS σε συνδυασμό με την αυτόματη εναλλαγή επιτρέπουν τη ρύθμιση του πλάτους εργασίας μέτρο-μέτρο για εξοικονόμηση εισροών. «Στον τομέα της διαχείρισης δεδομένων και του ελέγχου του μηχανήματος, υπάρχουν πολλές επιλογές ανοιχτές για μένα», λέει ο Forster, ο οποίος, για να αυξήσει ακόμη περισσότερο την παραγωγή του, θα ήθελε να καλλιεργήσει σε συγκεκριμένη τοποθεσία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία